Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Porazna predstava Gorenja v Španiji

Slovenski prvaki iz Velenja so doživeli zaušnico v EHF evropski ligi. Ademar Leon jih je razbil z 32:24. Čez teden dni v Rdeči dvorani Švicarji.
Velenjčani so bili nebogljeni v Španiji. FOTO: Jan Gregorc
Velenjčani so bili nebogljeni v Španiji. FOTO: Jan Gregorc
15. 10. 2024 | 22:28
15. 10. 2024 | 23:14
3:12

Rokometaši Gorenja so sezono v EHF evropski ligi pred tednom dni odprli z veliko točko proti favoritom iz Gudmeja, ampak nocoj hitro doživeli hladno prho v Španiji. Ademar Leon je slovenske prvake nadigral v vseh prvinah igre in zmagal z 32:24. Predstava ekipe trenerja Zorana Jovičića v Španiji je bila porazna. Še najboljši je bil kapetan v vratih Emir Taletović. Vtis bodo lahko črno-rumene ose popravile čez teden dni, ko bodo v Rdeči gostile švicarski Luzern. Toda igra ne vliva optimizma ...

Slovenski prvak iz Velenja je po domačem remiju proti danskemu Gudmeju na drugem dvoboju v Španiji moral priznati premoč Ademarju iz Leona. Na drugi tekmi skupine A je Gudme premagal Luzern z 39:36.

Rokometaši iz Šaleške doline so bili večino dvoboja v podrejenem položaju. Na začetku tekme so zaostali za pet golov (1:6), tega primanjkljaja v zadetkih pa v nadaljevanju nikakor niso mogli nadoknaditi.

Zoran Jovičić bo moral prebuditi ekipo. FOTO: Uroš Hočevar
Zoran Jovičić bo moral prebuditi ekipo. FOTO: Uroš Hočevar

Žarek upanja je posijal v končnici prvega polčasa, ko so se približali na tri gole (10:13), a že uvod v drugi polčas je pokazal, da je šlo le za preblisk. Ademar jim je že v 43. minuti ušel na deset golov (14:24) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Španiji, je poročala STA. 

Najvišja razlika je bila 11 golov, gostje so delovali povsem nebogljeni in vdani v usodo. V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s petimi goli, Urban Pipp, Vlado Matanović in Tine Poklar so dosegli po tri zadetke.

Vzdušje v dvorani je bilo gledališko in ni ustvarjalo pritiska na goste. Da njihova forma ni prava, je nakazal že prvenstveni derbi v Celju, nazadnje so Velenjčani komaj izvlekli celo kožo iz Kopra. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine