Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Oblak in Pogačar zasenčila španske rokometaše; Jordi sanja o Kataloniji na EP

V katalonskem Granollersu se redki poistovetijo s špansko reprezentanco. V bližnjem Montmelu kmalu dirki v motoGP in formuli 1. Španci na OI s 14 ekipami?
V Kataloniji so zelo močna domoljubna čustva med navijači. Foto Josep Lago/AFP
V Kataloniji so zelo močna domoljubna čustva med navijači. Foto Josep Lago/AFP
16. 3. 2024 | 10:00
5:40

V nadaljevanju preberite:

Kot bi si kdo omislil kongres združenja evropskih hmeljarjev organizirati v Goriških Brdih, se zdi neposrečena odločitev španske rokometne zveze, da kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah dodeli Granollersu. Že res, da je to rokometno okolje z dolgo tradicijo, a predvsem je zapriseženo katalonsko mesto, v katerem je veliki večini malo mar za špansko reprezentanco. Kakršno koli.

»Če bi igrala Katalonija, bi bilo razprodano. Meni osebno na pade na misel, da bi šel gledat Španijo, kaj šele jo spodbujat,« je razložil Jordi, možakar srednjih let, pred tekmo Španije z Bahrajnom, ki je v Palau d'Esports de Granollers privabila dobrih tisoč ljudi, manj kot petino zmogljivosti dvorane, ki je leta 1992 gostila olimpijski rokometni turnir.

Kakšni so še vtisi iz Katalonije, o čem si pisali tukajšnji športni časopisi? Kdo od znanih športnikov se je rodil v Granollersu in kdaj se je turistom bolje izogniti Montmelu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine