Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nocoj strašni Györ na Kodeljevem, jutri dan D za Celjane

Pester vikend prinaša zanimive boje v ligi prvakov in prvenstvu. Krim gosti evropskega prvaka, Celje norveški Elverum. Ribničani v Dobovi, cvičkov derbi v Marofu.
Nina Zulić je ena redkih rokometašic Krima, ki ima izkušnje z igranjem proti Györu. FOTO: Tomi Lombar
Nina Zulić je ena redkih rokometašic Krima, ki ima izkušnje z igranjem proti Györu. FOTO: Tomi Lombar
19. 10. 2019 | 08:00
4:51
Celje Pivovarna Laško bo zadovoljno samo z zmago proti norveškemu Elverumu, Krim Mercator bi se rad izognil prehudemu porazu proti Györu, Riko Ribnica pa se želi s točkama v Dobovi s Celjem izenačiti na vrhu lestvice lige NLB, v kateri bo zanimiv tudi dolenjski derbi v Novem mestu. V nedeljo pa se bo v Zrečah že zbrala glavnina moške reprezentance, ki jo prihodnji teden čakata tekmi z Nizozemsko in Srbijo.

Celjani bodo jutri ob 17. uri gostili še tretjo tekmo lige prvakov in lovili izmikajočo se zmago. Samo ta jim ohranja realne možnosti za nastop v osmini finala. Uspeh bi bil zelo dobrodošel pred reprezentančnim tednom v okviru tedna EHF, ki se ga bodo udeležili tudi štirje celjski igralci (Klemen Ferlin, Tilen Kodrin, Vid Poteko, Matic Grošelj). Z dvema točkama bi pivovarji potem novembra na dveh tekmah proti Zagrebu lahko storili ključen korak k izločilnim bojem, na katere čakajo že šesto sezono.


 

Madžarska invazija na Kodeljevo


Med 12 najboljšimi ekipami stare celine pa želijo spet igrati rokometašice Krima Mercatorja, ki jim je nazadnje uspel podvig na Švedskem, zato bosta naslednji tekmi proti evropskemu prvaku Györu zanje zgolj priložnost, da spoznajo, kje so v primerjavi z najboljšimi. Danes na Kodeljevem (19.30) ni pričakovati drugega kot visoko zmago Madžark, glavnih favoritinj za ubranitev naslova. Gledalci bodo lahko videli na delu zvezdnice, kot so vratarka Amandine Leynaud, Eduarda Amorim, Stine Oftedal, Anne Mette Hansen, Estelle Nze Minko, Katarina Bulatović. Amanda Kurtović in Anita Görbicz sta poškodovani.

Igralke Györa imajo tudi na Kodeljevem vselej glasno spodbudo s tribun. FOTO: Uroš Hočevar
Igralke Györa imajo tudi na Kodeljevem vselej glasno spodbudo s tribun. FOTO: Uroš Hočevar


O strašni moči Györa govori zadnja tekma, na kateri je v gosteh premagal Banik Most kar z 21:46, kar je bila rekordna razlika v ligi prvakinj. Pozor, Čehinje so v prvem kolu ugnale Krim na Kodeljevem!
 

Krim : Györ 0-1-13


Krim še nikdar ni premagal Györa, po remiju leta 2010 je izgubil vseh 13 tekem, današnja štirinajstica in petnajstica (2. november) sta glede na razmerja moči neizogibni za ekipo trenerja Uroša Bregarja, ki pa lahko dobi pomembne izkušnje in spoznanja. Tudi vzdušje bo evroligaško, prihod je napovedalo 300 glasnih navijačev v zelenem.

Alja Koren je na prvi tekmi na Kodeljevem dosegla 12 golov, proti obrambi Györa bo kaj takšnega težko ponovila. FOTO: Blaž Samec
Alja Koren je na prvi tekmi na Kodeljevem dosegla 12 golov, proti obrambi Györa bo kaj takšnega težko ponovila. FOTO: Blaž Samec




»Györ je naš redni spremljevalec v zadnjih letih. Po zmagi pri Sävehofu smo vsi lažje zadihali. Proti Györu lahko uživamo, saj priložnosti za igranje proti evropskemu prvaku ne dobi vsak,« je povedala kapetanka Polona Barič, Bregar pa je napovedal, da bo dal priložnost tudi mlajšim igralkam, potem ko sta se na Švedskem izkazali vratarka Maja Vojnović in 17-letna Valentina Klemenčič.
 

V Dobovi stop za Ribničane?


V ligi NLB bodo oči uprte v t. i. cvičkov derbi med Krko in Trimom, v katerem bodo tokrat favoriti gostje iz Trebnjega, za katere igrajo tudi trije bivši krkaši (David Didović, Aleksandar Tomić, Leon Rašo). Neporaženi Ribničani bi znova ujeli Celjane, če bodo poln plen odnesli tudi iz Dobove, kar pa bo vse prej kot lahko, saj je ekipa Benjamina Teraša pozitivno presenečenje prvega dela sezone.

David Didović se bo prvič meril proti bivšemu klubu Krki. FOTO: Roman Šipić
David Didović se bo prvič meril proti bivšemu klubu Krki. FOTO: Roman Šipić


Gorenje ne bi smelo imeti težav proti Jeruzalemu, tako kot ne Maribor proti Slovenj Gradcu, pri katerem trenerju Sebastjanu Soviču po novem pomaga tudi Branko Tamše. Loka bo gostila Izolo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine