Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nemci so prebrodili težave z Belorusi, Poljaki ugnali Pajevičevo četo

Evropski prvak iz Slovenije 2004 in Poljske 2016 je v Bratislavi le osvojil načrtovani točki na EP.
Nemec Kai Hafner je osemkrat zatresel belorusko mrežo. FOTO: Vladimir Simiček/AFP
Nemec Kai Hafner je osemkrat zatresel belorusko mrežo. FOTO: Vladimir Simiček/AFP
STA, B. E.
14. 1. 2022 | 22:43
14. 1. 2022 | 22:45
1:43

Nemška rokometna reprezentanca je v svojem prvem nastopu na evropskem prvenstvu premagala Belorusijo s 33:29. Evropski prvak iz Slovenije 2004 in Poljske 2016 je imel v prvem polčasu nekaj težav, v drugem pa je le osvojil načrtovani točki v Bratislavi.

Pri Nemcih sta bila najbolj učinkovita Kai Häfner in Marcel Schiller, ki sta dosegla po osem zadetkov, po gol manj sta pri Belorusih dosegla Vladislav Kuleš in Mikita Vajlupov.

Na drugi današnji tekmi v skupini D je Poljska spravila na kolena Avstrijo, ki jo vodi Slovenec Aleš Pajovič. Poljska je zmagala s 36:31, najučinkovitejši igralec pa je bil z devetimi goli Arkadiusz Moryto. Pri Avstrijcih je Sebastian Frimmel dosegel osem zadetkov.

Izjemno zanimivi boji se obetajo v skupini B. V četrtek je Nizozemska pred 20.000 gledalci v Budimpešti premagala Madžarsko z 31:28, danes pa je Islandija ugnala Portugalsko z 28:24. Pri rokometaših iz dežele gejzirjev sta bila najbolj učinkovita Bjarki Elisson in Sigvaldi Gudjonsson s po petimi goli, pri poražencih pa Victor Iturriza in Andre Sousa. Oba sta dosegla po štiri zadetke.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine