Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nemcem vojna živcev, sanje še dosegljive

Slovenski mladi rokometni upi so proti Nemčiji zapravili prvo žogo za polfinale EP.
Slovenijo čaka še popravni izpit proti Islandiji.
Slovenijo čaka še popravni izpit proti Islandiji.
25. 7. 2018 | 08:04
2:13
Saša Prapotnik, selektor slovenske rokometne reprezentance do 20 let, je že v uvodnem skupinskem delu evropskega prvenstva opozarjal, da so njegovi varovanci preveč nesproščeni, da jih na domačih tleh preveč daje živčnost. Kljub temu so v skupini B vpisali tri zmage, prvo priložnost, da potrdijo polfinale prvenstva stare celine, pa so zapravili na tekmi z Nemčijo.

Germani so bili boljši s 26:22 (9:11), a vse slovenske ladje na Savinji še niso potonile. Danes ob 19. uri v dvorani Zlatorog sledi odločilni dvoboj za preboj med štiri najboljše v Evropi z Islandijo, kajti stanje v slovenski skupini je naslednje: Nemčija ima tri točke, Slovenija in Islandija po dve, Srbija pa je na repu razpredelnice z eno točko.
 

Danes proti Islandcem za napredovanje


Živčnost slovenskih rokometnih upov se je proti Nemčiji pokazala že na samem uvodu srečanja; Nemci so takoj povedli z 2:0, Prapotnikovi mladci pa so pri vodstvu tekmecev s 4:3 z delnim izidom 5:0 rezultatski voz le premaknili na svoj kolovoz. Ob polčasu, vsaj po videnem v prvem delu, ni prav očitno kazalo, da bodo trmasti in zagrizeni Nemci v drugem polčasu stvari zasukali, a pri njih, to vemo že iz nogometa, nikoli ne veš, kako bo.

V uvodni polovici drugega polčasa jim je uspel delni izid 7:3, v 42. minuti je bilo 16:14, slovenski zasuk, nekajkrat so se gostitelji približali na gol zaostanka, nazadnje pri 23:22, pa se ni uresničil. Žoga je po strelih rada končala tudi v okvirju vrat, tako kot pri sedemmetrovki Grege Ocvirka, s sedmimi zadetki najboljšega domačega strelca, a dejstvo je, da živci in zbranost tokrat niso bila pravi in da bo danes proti hladnim Skandinavcem z Islandije treba ohraniti mirno kri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine