Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Momir Ilić favorit za šefa stroke v Zlatorogu

Za novega trenerja Celja Pivovarne Laško je bilo kar osem kandidatov, tudi Ivano Balić, Alem Toskić, Slavko Goluža in Ljubomir Vranješ.
Momir Ilić je legenda srbskega rokometa. FOTO: Uroš Hočevar
Momir Ilić je legenda srbskega rokometa. FOTO: Uroš Hočevar
1. 6. 2021 | 13:22
1. 6. 2021 | 13:24
2:56
Tomaž Ocvirk se je poslovil po treh porazih, Luka Žvižej ni mogel ustaviti drvečega vlaka pred iztirjenjem. Ni še znano, kdo bo novi trener Celja Pivovarne Laško, ki bo moral prihodnje leto naslov državnega prvaka vrniti v Zlatorog.

V teh dneh naj bi vodstvo Celja PL, ki je po sedmih letih izgubilo lovoriko, sporočilo ime novega strokovnjaka, ki bo sestavil povsem novo ekipo, saj velika večina igralcev odhaja na tuje. V igri je bilo kar osem kandidatov, včeraj se je upravni odbor posvetoval s tremi. Odločitev naj bi padla že pred tem.

Momir Ilić je dve sezoni igral za Gorenje. FOTO: Nebojša Tejić
Momir Ilić je dve sezoni igral za Gorenje. FOTO: Nebojša Tejić


Med imeni, ki so zaokrožila, sta tudi nekdanji igralski legendi Momir Ilić in Ivano Balić. Prvi naj bi bil celo glavni kandidat za vroči trenerski stolček. Ilić je resno igralsko kariero začel v Gorenju (2004-2006), potem je igral za Gummersbach, Kiel in Veszprem. S Srbijo je osvojil srebro na EP 2012. Kariero je končal leta 2019.
 

Zveze z menedžerjem


Zdaj je bil na Madžarskem trener mladincev. Ker ima stike z najbolj znanim rokometnim agentom Sašo Bratićem, bi Celjani lažje privabili kakovostne okrepitve.

Med kandidati so (bili) tudi Slavko Goluža, Alem Toskić in selektor Ljubomir Vranješ. Goluža je izrazil zanimanje, Toskić ima službo v Csurgu, Vranješ bi bil lahko imel boljši vpogled na igralce v ligi NLB. 

Ivano Balić bi rad imel tudi trenersko kariero. FOTO: Leon Vidic
Ivano Balić bi rad imel tudi trenersko kariero. FOTO: Leon Vidic


Omenjali so še imena Rastko Stefanović, Siniša Markota in Uroš Šerbec. Težava za celjski klub je v tem, da mnogi nosilci igre odhajajo, brez igranja lige prvakov pa bo trener težko sestavil močno ekipo, saj finančni obeti niso rožnati. Nekdanji celjski igralec Stefanović si je premislil, potem ko je izvedel, da bo imel precej zvezane roke pri nakupovanju igralcev.
 

Ekipa močno spremenjena


Žvižej bi utegnil postati trener v Mariboru, kjer je tudi igral, ena od zamisli v upravnem odboru pa je bila, da bi vodenje kluba prevzel Gregor Planteu, Žvižej pa bi postal športni direktor.

Slavko Goluža je bil tudi hrvaški selektor. FOTO: Uroš Hčevar
Slavko Goluža je bil tudi hrvaški selektor. FOTO: Uroš Hčevar


Prihodnji mesec bodo Celjani začeli priprave na novo sezono, jasno je, da prihajajo Aleks Vlah, Tilen Strmljan, Nebojša Bojić in hrvaški mladinski reprezentant Ante Ivanković. Pogodbi sta podaljšala Žiga Mlakar in Miljan Vujović. Ostajajo kapetan David Razgor, Vid Poteko, Kristjan Horžen, Tadej Mazej, morda tudi Tilen Kodrin in Gal Marguč. Zlatorog zapuščajo Josip Šarac, Matic Grošelj, Filip Ivić, Tobias Cvetko, Jan Grebenc, Patrik Leban, Tadej Kljun in Domen Novak. Pogodbe imajo še Veron Načinović, Radojica Čepić in Arsenije Dragašević.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine