Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimovke skupinski del sklenile s porazom

Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji tekmi skupinskega dela izgubile proti Vipersu Kristiansandu s 30:37.
Krimovke so skupinski del končale na sedmem mestu. FOTO: Blaž Samec/Delo
Krimovke so skupinski del končale na sedmem mestu. FOTO: Blaž Samec/Delo
13. 2. 2021 | 19:48
13. 2. 2021 | 20:59
2:32
Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakinj v Tivoliju izgubile proti Kristiansandu s 30:37.

Krimovke so bile že pred dvobojem obsojene na sedmo mesto v skupini A in bodo v osmini finala igrale z drugouvrščeno ekipo skupine B, moskovskim CSKA-jem.

Tokratni dvoboj s Kristiansandom je po usklajevanju ekip glede lokacije potekal v Tivoliju, v vlogi gostitelja pa je bil švedski predstavnik.

Ljubljanska ekipa je v prvem polčasu dobro konkurirala švedski ekipi in dosegla prve 4 gole na tekmi, prednost pa zadržala vse do 14. minute, ko so tekmice izenačile na 8:8.

Nadaljevanje polčasa je postreglo z izenačeno igro. Kristiansand je sicer povedel z 11:8, a so Krimovke hitro ujele priključek, s tremi zaporednimi goli izenačile izid in kasneje povedle z 12:11, a je zaključek pripadel Švedinjam, ki so polčas dobile s 16:15.

Ljubljančanke so bile do 35. minute še v igri za zmago, ko so imele le dva gola zaostanka (19:21), nato pa so tekmice zagospodarile na igrišču, pobegnile z delnim izidom 6:2 (26:21), pred zadnjimi dvanajstimi minutami pa je bila razlika že šest golov (32:26).

Pri Kristiansandu je bila najboljša strelka Ragnhild Valle Dahl z 11 goli, pri Krimu jih je prav toliko dosegla Matea Pletikosić.

»Začeli smo zelo dobro, realizirali, kar smo se dogovorili v slačilnici, tudi napadalno smo bili uspešni. V nadaljevanju nismo mogli sestaviti obrambe. Norvežanke so bile razpoložene s krilnih položajev, česar nam ni uspelo zaustaviti. Žal tudi priključka v drugem delu nismo našli. Razočaran sem nad našo igro v obrambi. V nadaljevanju nas čaka CSKA, ki nam bolj leži, a bi bil vsak tekmec težak, saj odločata le dve tekmi,« je po tekmi povedal trener Krima Uroš Bregar.

Liga prvakinj, skupina A
Metz - Bukarešta 25:22 (16:12)
Rostov-Don - Ferencvaros 26:24 (12:12)
Kristiansand - Krim Mercator 37:30 (16:15)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine