Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Karabatić pod nož, Barcelona v izolacijo

Francoski zvezdnik si je strgal križne vezi in bo izpustil SP. Tekma med Barcelono in Veszpremom preložena.
Nikola Karabatić ne bo igral na SP v Egiptu. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Nikola Karabatić ne bo igral na SP v Egiptu. FOTO: Andrej Isaković/AFP
STA. P. Z.
19. 10. 2020 | 18:03
19. 10. 2020 | 19:23
2:01
Rokometna tekma petega kroga evropske lige prvakov med slovensko obarvanima ekipama iz madžarskega Veszprema in španske Barcelone je prestavljena.

Razlog za odpoved sredine tekme na Madžarskem je okužba nekaterih rokometašev španske ekipe z novim koronavirusom. Člani slovite katalonske zasedbe so tudi Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc.

Vsi rokometaši španske ekipe so že v 10-dnevni samoizolaciji, poroča rokometna spletna stran Handball Planet. Barcelona in Veszprem, kjer igrata Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, sta sijajno odprla ligo prvakov. Obe ekipi sta na vrhu skupine B s 100-odstotnim izkupičkom.
 

Celje že igralo z obema


V tej skupini nastopa tudi Celje Pivovarna Laško, ki je v uvodnih štirih tekmah izgubila proti Aalborgu, Barceloni, Kielu in Veszpremu, v sredo pa bo gostovala v Zagrebu.

Jure Dolenec je eden od treh Slovencev v Barceloni. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jure Dolenec je eden od treh Slovencev v Barceloni. FOTO: Jure Eržen/Delo


Francoski rokometni prvak Paris St. Germain pa je objavil, da si je 36-letni zvezdnik Nikola Karabatić na zadnji prvenstveni tekmi strgal križno vez v kolenu in ga tako čaka večmesečno okrevanje.

»Potem ko je zaradi poškodbe zapustil igro na sobotni tekmi v Ivryju, so dodatni zdravniški pregledi pokazali strgano križno vez v desnem kolenu. Francoski reprezentant mora na operacijo. Okrevanje bo trajalo nekaj mesecev,« so zapisali pri PSG.
Eden najboljših rokometašev zadnjih 15 let bo tako moral izpustiti januarsko svetovno prvenstvo v Egiptu, verjetno pa tudi marčevski olimpijski kvalifikacijski turnir.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine