Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Levjesrčno Gorenje v top 16

Velenjčani so v gosteh premagali Sävehof in se s francosko pomočjo uvrstili v osmino finala EHF evropske lige, Panjtar, Miklavčič in Tajnik junaki preobrata.
Gorenje se je veselilo zmage na Švedskem, FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Gorenje se je veselilo zmage na Švedskem, FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
8. 3. 2022 | 20:23
9. 3. 2022 | 09:33
4:12

V tekmi preobratov so velenjski rokometaši na koncu potegnili daljšo in še tretjič zapored zmagali za gol v EHF evropski ligi. Gorenje je na Švedskem ugnalo Sävehof z 28:27 (11:14) in se zavihtelo v osmino finala, saj jim je šel na roko izid kasnejše tekme na jugu Francije, kjer je Aix premagal La Riojo s 37:31.

V boju za četrtfinale se bodo ose konec marca in začetku aprila merile s francoskim Nimesom.  

Gorenje je osvojilo četrto mesto v skupini C in se kot zadnje prebilo v izločilne boje. Na desetih tekmah je zbralo štiri zmage, neodločen izid in pet porazov, poleg njega so si napredovanje izborili še nemški Magdeburg, Sävehof in hrvaške Nexe Našice nekdanjega velenjskega trenerja Branka Tamšeta.

Ekipa Zorana Jovičića je zaostajala za tri gole ob polčasu, potem pa na začetku drugega dela povedla z 18:16. Ko se je zdelo, da bodo slovenski prvaki Švede spravili na kolena, so spet popustili in prišli v izgubljeni položaj (21:25).

Gorenje se je izkazalo v Evropi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Gorenje se je izkazalo v Evropi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Toda v zadnjih minutah so tako kot pred tem z La Riojo in Aixom pokazali neuklonljiv duh, z obrambami Aljaža Panjtarja ter zadetkoma kapetana Davida Miklavčiča in izjemnega Domna Tajnika prišli do zmage, ki pa se je še niso mogli prešerno veseliti. So pa dobili zadoščenje dve uri kasneje, ko je odpisani Aix premagal špansko ekipo in jim odprli vrata napredovanja, kar je tudi zelo pomembno za jakostno lestvico slovenskega rokometa.

Uspeh je toliko večji, ker je Gorenje januarja ostalo brez svojega glavnega moža Aleksa Kavčiča, ki je odšel v Zagreb.

Velenjčani so dosegli štiri zmage v evropski ligi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Velenjčani so dosegli štiri zmage v evropski ligi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Iz skupine A so napredovali poljska Wisla Plock, nemški Füchse Berlin, francoski Toulouse in španska Bidasoa Irun, iz skupine B danski Gudme, francoski Nantes, portugalska Benfica in nemški Lemgo, iz skupine D pa makedonski Eurofarm Pelister, francoski Nimes, portugalski Sporting Lizbona in švicarski Kadetten Schaffhausen.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine