Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Dobra vest z Dunaja: Celje in Krim ostajata del elite

EHF je Celje Pivovarno Laško in Krim Mercator uvrstil med 16 najboljših klubov v Evropi, ki se bodo v sezoni 2020/21 merili za najbolj prestižno lovoriko.
Navijači v Zlatorogu bodo še naprej spremljali tekme najvišjega razreda. FOTO: Tadej Regent
Navijači v Zlatorogu bodo še naprej spremljali tekme najvišjega razreda. FOTO: Tadej Regent
19. 6. 2020 | 11:30
19. 6. 2020 | 14:17
3:50
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo še naprej del elite evropskega rokometa in se bodo tudi v novi sezoni merili v EHF ligi prvakov, kar bo že njihova 26. sezona v tem tekmovanju.

V minulih dneh je bilo veliko govora, katerih šest ekip si bo poleg že desetih potrjenih zagotovilo mesto v spremenjeni ligi prvakov v prihodnji sezoni. Evropska rokometna zveza je danes potrdila, da bo Celje zraven.

Poleg njega so zeleno luč prižgali še za Meškov Brest, Motor Zaporožje, Elverum, Pick Szeged in Nantes. Avtomatično so bili uvrščeni Barcelona, Aalborg, Paris SG, Kiel, Flensburg, Zagreb, Porto, Kielce, Vardar in Veszprem. Odpadlo je osem kandidatov: Ademar Leon, Wisla Plock, Pelister, Gudme, Sporting, Dinamo Bukarešta, Kadetten Schaffhausen in Bešiktaš.



Udeleženci lige prvakov bodo po novem dogovoru z združenjem največjih evropskih klubov (FCH; bivši direktor Celja Gregor Planteu je predsednik) deležni večjega kosa finančne pogače, že vstop med top 16 bo vsakemu prinesel okrog 250.000 evrov. 
Spreminja se tudi igralni termin, tekme bodo po novem med tednom (sreda in četrtek ob 18.45 ali 20.45).

IGRALNI SISTEM

Sezona se bo začela 16. septembra.
 

Tudi Krim povabljen


Med najboljšo šestnajterico pričakovano ostaja tudi Krim Mercator, zmagovalec lige prvakinj v letih 2001 in 2003, ki bo prav tako že 26. sezono med evropsko smetano. Ostali udeleženci so: Podravka, Odense, Esbjerg, Brest, Metz, Borussia Dortmund, Bietigheim, Ferencvaros, Györ, Budućnost, Kristiansand, CSM Bukarešta, Valcea, CSKA Moskva in Rostov-Don. Krim je bil eden od sedmerice, ki ni imel avtomatične uvrstitve.

Celje in Krim sta se v dobrodelni tekmi pomerili lani na Kodeljevem. FOTO: Leon Vidic
Celje in Krim sta se v dobrodelni tekmi pomerili lani na Kodeljevem. FOTO: Leon Vidic


Tudi pri ženskah bosta odslej dve skupini s po osmimi ekipami, tekme pa bodo med vikendi, začelo se bo 12. septembra. SPORED

Žreb skupinskega dela za obe tekmovanji bo 1. julija na Dunaju.


 

Ponosni v obeh taborih


Jernej Smisl, predsednik CPL: »Veseli in ponosni smo, da smo zraven. Potrjuje se dobro delo vseh nas in naših predhodnikov, naših navijačev in sponzorjev, ki nam stojijo ob strani. V tem trenutku, ko se spreminja format lige, prav tako se začenja novo marketinško obdobje, termini tekem, je zelo pomembno za nas, da smo zraven. Do začetka sezone moramo vse pripraviti, imeti izdelane različne scenarije, saj je zaradi razmer veliko neznank, a mi bomo pripravljeni na izziv.«

Deja Ivanović, direktorica Krima Mercatorja: »Ponosni smo, da bomo v novi sezoni že 26. zaporedno leto del evropske elite, ki je vsako leto kakovostnejša. V Ljubljano prihaja vsaj sedem izjemnih ekip. Veseli me, da skupaj s Celjem Pivovarno Laško znamo in zmoremo slovenski rokomet v Evropi predstavljati v najkvalitetnejši luči. Kljub težkim časom, ki so postali nova realnost naših življenj, si želim, da bomo na tekmah skupaj znova z našimi najzvestejšimi navijači pokazali našo moč.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine