Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Deset golov Ane Gros premalo za nadaljevanje zmagovitega niza

Rokometašice Krima Mercatorja so v petem kolu EHF lige prvakinj doživele prvi poraz. V Stožicah je bila boljša Bukarešta, pri kateri je blestela Liza Omoregie.
Ana Gros je dosegla deset golov, a ni bilo dovolj. FOTO: Voranc Vogel
Ana Gros je dosegla deset golov, a ni bilo dovolj. FOTO: Voranc Vogel
12. 10. 2024 | 19:28
12. 10. 2024 | 21:28
5:26

Vsega lepega je enkrat konec. Po štirih zaporednih zmagah v EHF ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele prvi poraz. V Stožicah je bila z 31:29 (19:15) boljša CSM Bukarešta. Derbi skupine A sta zaznamovali slovenski olimpijki iz Pariza Ana Gros in Elizabeth Omoregie. Grosova je dosegla 10 golov za Krim, Omoregiejeva osem za Romunke. Čez teden dni bodo Ljubljančanke gostovale pri Ferencvarosu, ki je v Metzu prav tako doživel prvi poraz.

Po dveh minutah je prvi gol na tekmi dosegla kapetanka Grosova, a to je bilo edino domače vodstvo. Odgovorila je bivša krimovka Omoregiejeva, Romunke pa v prvo vodstvo popeljala zvezdnica Kristina Neagu, nakar je Emma Friis povišala na 3:1. 

Za Krim je na levem zunanjem položaju presenetljivo začela visoka Betchaidelle Ngombele, vendar je pri 20 letih nizala napake, ki so jih gostje znale kaznovati. Samo Grosova je imela recept za obrambo ekipe iz Bukarešte, ki je lani Krimu preprečila napredovanje v četrtfinale. Ngombelejeva iz Konga je vendarle prišla do zadetka in je izenačila na 4:4. Toda CSM je bil še naprej v prednosti gola ali dveh. Ko je razlika narasla na 3, je bil pri 9:12 v minuto premora prisiljen domači trener Dragan Adžić.

Atraktiven je bil gol vratarke Barbare Arenhart preko celotnega igrišča, vendar ni prinesel zasuka. Romunke so med odmorom vodile z 19:15. V domačem napadu je bila razpoložena zgolj Grosova s sedmimi goli, samo še Tatjana Brnović je dosegla več kot gol v 30 minutah (3). Obramba pa ni znala zaustaviti Neagujeve, Omoregijeve in Emilie Arntzen. Devetnajst prejetih golov je bilo veliko preveč.

V drugem polčasu je na desno krilo prišla veteranka Jovanka Radičević in takoj dosegla dva gola za prepolovitev zaostanka, iz protinapada je zadela še Tamara Mavsar in tekma je bila v hipu spet odprta. Ne za dolgo, evropske prvakinje iz leta 2016 so spet dvignile svoj ritem, krimovke pa niso znale izkoristiti obramb Arenhartove. Kmalu je bilo spet minus 4 (18:22).

Še naprej je Grosova tresla mrežo, tretji gol Radičevićeve je pomenil znižanje razlike na 21:23. Razigrala se je tudi Tamara Horaček, Radičevićeva pa je 14 minut pred koncem znižala na 25:26, ko je minuto odmora zahtevala gostujoča trenerka Helle Thomsen.

Grosova je v 54. minuti dosegla deseti gol in znižala na 27:28, ampak tako želenega preobrata v Stožicah ni bilo. Bukarešta je bila stabilna v končnici in se izognila drami ter vpisala četrto zmago v ligi prvakinj. Sodniški kriterij je bil bolj po meri gostij.

Ljubljanska zasedba je v uvodnih štirih tekmah skupine A premagala hrvaško Podravko Vegeto s 24:23, danski Nykøbing s 35:25, romunsko Glorio Bistrito s 35:30 in norveški Storhamar s 25:23.

Skupina A, 5. kolo:

Gloria Bistrita – Podravka Vegeta 25:29 

Nykøbing – Storhamar 28:33

Krim Mercator – CSM Bukarešta 29:31

Metz – Ferencvaros 24:19

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine