Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjska mreža prerešetana tudi ob Blatnem jezeru

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so doživeli še osmi zaporedni poraz v EHF ligi prvakov, v Veszpremu so izgubili z 31:41. Prihodnji teden v Zlatorogu Wisla.
Gašper Marguč se je veselil nove zmage proti Celju. FOTO: Matej Družnik
Gašper Marguč se je veselil nove zmage proti Celju. FOTO: Matej Družnik
23. 11. 2023 | 20:16
23. 11. 2023 | 21:10
3:24

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so doživeli rekordni osmi zaporedni poraz v EHF ligi prvakov, v Veszpremu so izgubili z 31:41 (15:22). Prihodnji teden bo v Zlatorogu gostovala Wisla Plock, kar bo za ekipo Alema Toskića priložnost za prekinitev negativne serije. Za nekonkurenčno Celje. ki je doma z madžarskimi prvaki izgubilo s 33:40, je odkritje sezone Mitja Janc dosegel 10 golov, Grega Krečič jih je dodal pet.

Največ zadetkov je Celje doslej prejelo leta 2019, ko je Barcelona doma zmagala s 45:21, to je bil tudi najvišji poraz prvakov iz leta 2004. Danes je bila razlika še dokaj zmerna, mladi pivovarji so bili atraktivni v napadu, toda povsem nebogljeni v obrambi.

Rokometni otroški vrtec iz Celja je bil le v uvodu današnje tekme enakovreden najbližjemu tekmecu v skupinskem delu tekmovanja. Po izidu 4:4 je mednarodno pisana zasedba – v njej so poleg domačih še igralci iz Španije, Francije, Islandije, Egipta, Švedske in Rusije ter slovenski reprezentant Gašper Marguč – naredila delni izid 3:0 in gostujoči ušla na tri gole (4:7). V 21. minuti je zaostanek že narasel na sedem golov (10:17), tolikšen primanjkljaj je znašal tudi na polovici tekme (15:22).

Izbranci trenerja Toskića tudi v drugem polčasu tekme v Veszpremu, kjer sta pravico delili francoski dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura, niso bili kos trenutno enim najbolj vročih rokometašev na stari celini. Hitro so zaostali za deset golov (16:26 in 17:27), kljub nekaterim dobrim obdobjem Celjanov, ki so v 41. minuti skorajda prepolovili primanjkljaj v zadetkih (21:27), v nobenem elementu igre niso bili kos gostiteljem, je poročala STA.

Alem Toskić še čaka prvo zmago. FOTO: Slavko Kolar
Alem Toskić še čaka prvo zmago. FOTO: Slavko Kolar

V sredo bo Celje gostilo Poljake z Miho Zarabcem, ki imajo samo eno zmago, proti Celju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine