Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani zdaj že pred pragom 25. naslova prvakov

V dvoboju tradicionalnih štajerskih rokometnih tekmecev je Zlatorog slavil domačo zmago.
Tako kot pogosto v preteklosti sta Celje in Gorenje vnovič ponudila zanimiv in napet rokometni derbi. FOTO: Uroš Hočevar
Tako kot pogosto v preteklosti sta Celje in Gorenje vnovič ponudila zanimiv in napet rokometni derbi. FOTO: Uroš Hočevar
STA, S. U.
7. 5. 2022 | 22:52
2:16

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v derbiju 24. kola domačega rokometnega prvenstva ugnali Velenjčane s 27:25 (14:14; Čepić 7, Cokan 5, Kodrin 3; Sokolič 5, Tajni 4) ter se močno približali 25. naslovu državnih prvakov. 

Obračun celjskih in velenjskih rokometašev je bil uvodoma podoben tekmi v nemški bundesligi, goli so se v lepem vzdušju dvorane Zlatorog pred 1600 gledalci vrstili kot za stavo. Ne eni ne drugi pa si niso priigrali visoke prednosti, še najvišja je znašala v korist domačih rokometašev, ki so trikrat povedli za dva gola (8:6, 10:8 in 13:11).

Ekipi sta se na veliki odmor odpravili z neodločenim izidom 14:14, neizprosen boj za vsak košček igrišča pa se je odvijal vse do 46. minute, ko so si izbranci domačega trenerja Alema Toskića prvič na tekmi priigrali tri gole prednosti (22:19).

Velenjska minuta odmora ni ustavila celjskega naleta. Domači rokometaši so v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali dovolj zbrano in preudarno predstavo, predvsem pa izkoristili utrujenost svojih tekmecev iz Šaleške doline, ki so v zadnjem obdobju odigrali številne obračune na domači in mednarodni sceni. Pred današnjim gostovanjem v Celju so v začetku tega tedna končali tudi svojo mednarodno pot v četrtfinalu evropske lige proti portugalski Benfici iz Lizbone.

Konec prihodnjega tedna bo sklepni turnir pokala Slovenije v Slovenj Gradcu, že v sobotnem polfinalu bo novi derbi Celje vs. Gorenje. V prihodnjem kolu v ligi NLB bo celjska ekipa gostovala v Dobovi, velenjska pa bo gostila Ljubljano. Sicer pa Celjani za domačo šampionsko lovoriko potrebujejo še tri točke iz dveh tekem proti Dobovi in Svišu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine