Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani z zmago v derbiju na pragu 23. zvezdice

Gorenje je znova podleglo pritisku in že na 27. tekmi zapored ni okusilo zmage proti večnim tekmecem.
Aleks Kavčič se je moral sprijazniti s porazom. FOTO: Tomi Lombar
Aleks Kavčič se je moral sprijazniti s porazom. FOTO: Tomi Lombar
27. 4. 2019 | 22:00
28. 4. 2019 | 01:44
4:15
Velenje – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili 115. derbi z Gorenjem (30:27) in so z novima dvema točkama storili velik korak k ubranitvi naslova državnega prvaka. Njihova zmaga v polni Rdeči dvorani je bila več kot zaslužena, razen v prvih 20 minutah so bili precej boljši na parketu.

Celjani imajo v lovu na svojo 23. zvezdico že pet točk prednosti pred Gorenjem, še eno več pred Ribnico, zdi se, da jim nihče več ne more vzeti šeste zaporedne lovorike. Gorenje je pred tekmo kazalo boljšo formo, vendar ni moglo premagati uroka, ki traja že od 4. decembra 2013, ko so črno-rumeni nazadnje premagali tekmece iz Savinjske doline.

Andraž Kete je vodil napad Gorenja. FOTO: Tomi Lombar
Andraž Kete je vodil napad Gorenja. FOTO: Tomi Lombar


Poznala se jim je odsotnost Darka Stanića, Nikole Špelića in Tadeja Mazeja, njihova klop je bila prekratka, da bi lahko držali ritem s Celjani, ki so bili po bledih predstavah v končnici še posebej motivirani. 

»Danes se je spet pokazalo, da so nam tekme iz lige prvakov koristile. Znali smo se zbrati, ko je bilo najbolj potrebno. Hvala navijačem, ki so nas pri tem podprli,« se je kamen od srca odvalil celjskemu trenerju Tomažu Ocvirku.


 

Revanša že na pokalu


Domači igralec Aleks Kavčič se je trudil, vendar ostal brez tako želene zmage. »Celje je bilo boljše. Nam ostaja grenak priokus, ampak kmalu bo nova priložnost, verjetno že na finalnem turnirju pokala Slovenije,« je povedal Škofeločan.

David Miklavčič je odigral skoraj vso tekmo. FOTO: Tomi Lombar
David Miklavčič je odigral skoraj vso tekmo. FOTO: Tomi Lombar


Tekma je bila izenačena uvodnih 20 minut (10:10), da bo šla zmaga v Celje, pa je bilo bolj ali manj jasno v 49. minuti, ko je celjski kapetan David Razgor ujel odbito žogo in zadel za 25:21. V domačih vratih se je izkazal Emir Taletović, celjska klop pa je storila dobro potezo, ko je bivšega člana Gorenja Klemna Ferlina zamenjala z bodočo »oso« Aljažem Panjtarjem, ki je nanizal šest obramb.

Pri Velenju je bil najboljši strelec Matic Verdinek s sedmimi goli, še enega več je za pivovarje dosegel Branko Vujović. Vse kaže, da zadnja tekma 31. maja v Zlatorogu ne bo odločala o prvaku. Se pa obeta zanimiv obračun na F4 pokala Slovenije sredi maja v Novem mestu. Če se ne bi sedem žog odbilo v celjsko prid, bi se lahko končalo tudi drugače ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine