Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Boljši odpor Slovenk, ki so priznale premoč Norvežankam

Reprezentanca odsotnega selektorja Dragana Adžića je proti evropskim prvakinjam v Stožicah izgubila z 21:26. V končnici zmanjkalo moči. Manjkali goli Ane Gros.
Liza Omoregie je poživila slovenski napad. FOTO: Voranc Vogel
Liza Omoregie je poživila slovenski napad. FOTO: Voranc Vogel
P. Z., STA
10. 10. 2021 | 19:07
10. 10. 2021 | 20:37
5:02
Selektor ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je po porazu za 12 golov v Oslu obljubljal bistveno boljši odpor deklet na povratni tekmi v Stožicah. Ni se zmotil, ampak poraza Slovenk z 21:26 proti Norveški v pokalu EHF ni videl. Zaradi družinskih razlogov je moral odpotovati domov v Črno goro.

Slovenke so zlasti v prvem polčasu precej namučile evropske prvakinje. Vodile so celo za štiri gole, ampak med odmorom že zaostajale z 11:12. Tudi v nadaljevanju so se dobro borile pred okrog tisoč navijači, toda Skandinavke so v končnici pokazale moč. Pomočnica selektorja Branka Mijatović, ki je vodila tekmo, je pogrešala predvsem poškodovano kapetanko Ano Gros, najboljšo strelko.



Norvežanke so pogrešale precej več zvezdnic. V Stožicah je igralo le pet istih rokometašic kot v četrtek. Slovenke so odlično začele dvoboj in po dveh minutah vodile s 3:0. Prednost je narasla na štiri gole v 13. minuti, ko je za 7:3 zadela Alja Varagić. Gostje so nato strnile vrste in izenačile na 7:7, v tesnem nadaljevanju pa si nobena od izbranih vrst ni več priigrala več kot gola naskoka.

Nina Zulić je dosegla dva gola. FOTO: Voranc Vogel
Nina Zulić je dosegla dva gola. FOTO: Voranc Vogel




Skandinavke so po dveh protinapadih danes neustavljive krilne igralke Camille Herrem na začetku drugega dela hitro povedle za tri gole (14:11). Slovenke so se približale na gol zaostanka (14:15), nato pa so Norvežanke spet pobegnile in povedle z 20:16. Do zaostanka z 18:20 so domačinke še ostale blizu, nato pa so s tremi zaporednimi goli gostje odločile dvoboj in ga mirno pripeljale do konca.

Varagićeva je bila najboljša strelka v slovenski izbrani vrsti, dosegla je pet golov, po štiri pa sta dodali še Barbara Lazović in Tija Gomilar Zickero. Prvega zadetka za reprezentanco se je veselila Nena Černigoj. Izkušena Herremova je bila pri Norvežankah nerešljiva uganka za slovensko obrambo z 11 goli.

Barbara Lazović je imela v odsotnosti Ane Gros še večjo odgovornost. FOTO: Voranc Vogel
Barbara Lazović je imela v odsotnosti Ane Gros še večjo odgovornost. FOTO: Voranc Vogel


Mednarodni pokal EHF sicer poteka v času kvalifikacijskih ciklov za nastop na evropskem prvenstvu. V njem nastopajo vse tri gostiteljice EP prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

Slovenija se bo naslednjič v pokalu EHF merila na začetku marca prihodnje leto proti Severni Makedoniji, decembra letos pa jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. V skupinskem delu bodo tekmice Črnogorke, Angolke in Francozinje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine