Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Belkaied, Ivanković in Mazej ukrotili ose v Zlatorogu

Državni prvaki iz Celja Pivovarne Laško so v drugem polčasu nadigrali Velenjčane, prvo ime tekme Yasine Belkaied s 16 obrambami. Kmalu še pokalni derbi.
Tadej Mazej je dosegel šest golov. FOTO: Slavko Kolar 
Tadej Mazej je dosegel šest golov. FOTO: Slavko Kolar 
26. 2. 2023 | 21:59
28. 2. 2023 | 09:38
5:29

Velik korak k ubranitvi naslova državnih prvakov in 26. prvenstveni zvezdici so storili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v 15. kolu lige NLB precej suvereno premagali Gorenje. Ekipa trenerja Alema Toskića je pokazala evropsko formo, s katero bo v sredo želela nastopanje v EHF ligi prvakov končati s prestižno zmago proti Aalborgu.

Malo manj gledalcev, kot bi se spodobilo za derbi, in vsekakor manj, kot so si obetali v domačem taboru, je videlo 128. obračun dveh najuspešnejših slovenskih klubov. Po pričakovanju je bil izenačen. V prvih 20 minutah so bile štiri menjave v vodstvu in šest izenačenj, preden je reprezentant Tadej Mazej, nekdanji igralec Gorenja, dosegel tretji in četrti gol za vodstvo Celjanov z 11:8.

Yassine Belkaied je zbral 16 obramb FOTO: Slavko Kolar
Yassine Belkaied je zbral 16 obramb FOTO: Slavko Kolar

Šele tedaj je v igro vstopil domači kapetan Aleks Vlah in zadel ob prvem stiku z žogo, kar ni bil dober obet za goste, ki so pokazali dovolj borbenosti, a premalo samozavesti. Vseeno so imeli med odmorom aktiven rezultat. Celje je bilo brez prvega vratarja Gala Gaberška, ki je poškodovan, v vratih je stal Tunizijec Yassine Belkaied, ki je pokazal dobro formo, enako je veljalo za veterana Matevža Skoka na drugi strani.

Prav nekdanji reprezentant je ohranjal ose med živimi in je prepečil, da bi rumeno-modri ušli za štiri gole. Tako pa so gostje na začetku drugega polčasa prek Domna Tajnika izenačili na 13:13. Spet je šlo gol za gol in počasi so začeli popuščati tudi živci, ki imajo običajno ključno vlogo v takšnih tekmah. Vsaka sodniška odločitev je bila predmet vroče razprave.

Bolj hladne glave so imeli Celjani, ki so prek Stefana Žabića obnovili najvišje vodstvo pri 19:16, razigral se je tudi Ante Ivanković. Pri izbrancih Zorana Jovičića je bil najbolj vroč Peter Šiško, ki je dosegel pet golov, a moral v 47. minuti z igrišča zaradi tretje izključitve. Organizator igre Tajnik je preveč poskušal sam.

Ante Ivanković je bil najboljši strelec s sedmimi goli. FOTO: Slavko Kolar
Ante Ivanković je bil najboljši strelec s sedmimi goli. FOTO: Slavko Kolar

Ko so gostitelji s petim zadetkom Hrvata Ivankovića povedli z 22:18, je bilo že bolj ali manj jasno, da za goste v rokometni prestolnici ne bo kruha. To so spoznali tudi sami in bodo v Zlatorogu morali odigrati veliko bolje, ko bo prihodnji mesec četrtfinalni derbi v pokalu RZS.

Celjani so Gorenje nadigrali že jeseni v Rdeči dvorani, tudi tokrat so bili precej boljši. Junaki tekme so bili Belkaied, ki je zbral 16 obramb, 10 v drugem polčasu, tudi eno s sedmih metrov, ter Ivanković s sedmimi in Mazej s šestimi goli.

»Po visokem porazu v Kielu smo hoteli pokazati, da smo še vedno dobri. Odigrali smo odlično tekmo. Bili smo polni motivacije, še vedno nismo pozabili poraza v superpokalu z Gorenjem. Kmalu se bomo spet srečali in hoteli smo dati sporočilo, da nas do konca sezone zanimajo samo zmage,« je povedal Belkaied, ki ni čutil pritiska, ker je vstopil namesto Gaberška: »Igrali smo kot ekipa, obramba mi je pomagala kot je prej Gaberšku. Prejeli smo samo 22 golov, kar je odlično.«

Matis Suholežnik je zadel štirikrat. FOTO: Slavko Kolar
Matis Suholežnik je zadel štirikrat. FOTO: Slavko Kolar

Lahko bi igrali še eno ligo

Ivanković je bil ponosen na zmago. »To so tekme, za katere se živi in trenira. Unovčili smo izkušnje iz lige prvakov, kjer se borimo proti nekajkrat bogatejšim ekipam. Utrujenosti ni, mladi smo in lahko bi igrali še eno ligo, če bi morali. Željni smo dokazovanja,« je dejal Ivanković in se strinjal, da bo o prvaku odločala domača tekma s Trimom: »Je pa vsaka pomembna, ker se prvenstva osvajajo in izgubljajo na majhnih tekmah. Gremo tekmo po tekmo ne glede na to, kdo je nasprotnik.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine