Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Barcelona s tremi Slovenci desetič na rokometnem Mt. Blancu

Katalonci so v finalu F4 v Kölnu premagali Aalborg s 36:23 (16:11) in se veselili jubilejnega naslova. Dolenec, Janc in Makuc dočakali vrhunec klubskih karier.
Blaž Janc je v prvi sezoni v Barceloni osvojil ligo prvakov. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters
Blaž Janc je v prvi sezoni v Barceloni osvojil ligo prvakov. FOTO:  Thilo Schmuelgen/Reuters
13. 6. 2021 | 20:07
13. 6. 2021 | 20:31
2:12
Kar rokometašem Barcelone ni uspelo tik pred novim letom, ko so doživeli grenak poraz proti Kielu, jim je manj kot pol leta kasneje. Po visoki zmagi proti Aalborgu v finalu sklepnega turnirja EHF lige prvakov v Kölnu so osvojili jubilejni deseti naslov evropskih prvakov. Pomembno vlogo so imeli tudi trije slovenski reprezentanti.



Barcelona je desetič osvojila ligo prvakov. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters
Barcelona je desetič osvojila ligo prvakov. FOTO:  Thilo Schmuelgen/Reuters


Slovenski kapetan Jure Dolenec se je od kluba, za katerega mu od nekdaj bije srce, poslovil z največjo nagrado v klubskem rokometu. Zdaj se bo vrnil v Francijo, kjer je pustil največji pečat, in okrepil vrste Limogesa. V finalu v Lanxess Areni sicer ni dosegel gola, je pa bil zelo dober ob polfinalni zmagi proti Nantesu Roka Ovnička, ko je dosegel štiri gole iz prav toliko poskusov. V zadnjem dejanju sezone 2020/21 je devet zadetkov dosegel Aleix Gomez Abello, trikrat je v polno zadel Blaž Janc in dvakrat Domen Makuc. Vsi trije so se prvič povzpeli na rokometni Mt. Blanc.



Jure Dolenec zmagovito zapušča Barcelono. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters
Jure Dolenec zmagovito zapušča Barcelono. FOTO:  Thilo Schmuelgen/Reuters


Barcelona je po šestih letih spet evropska prvakinja. Znova je brez glavne nagrade ostal Paris SG, ki je na koncu osvojil tretje mesto, potem ko je z 31:28 premagal francoskega tekmeca iz Nantesa, za katerega Ovniček ni dosegel gola.

Domen Makuc je pri 21 letih postal evropski prvak. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Domen Makuc je pri 21 letih postal evropski prvak. FOTO: Ina Fassbender/AFP


EHF liga prvakov, finale – Barcelona : Aalborg 36:23 (16:11; Gomez Abello 9, Janc 3, Makuc 2, Dolenec 0; Sandell 8), tekma za 3. mesto – PSG : Nantes 31:28 (17:13; Sole 5, Remili 4; Minne 5, Ovniček 0); polfinale – Aalborg : PSG 35:33 (13:15; Claar 9, Christensen in Antonsen po 5; Remili 7, Hansen 6), Barcelona : Nantes 31:26 (15:13; Mem 6, Dolenec in Gomez po 4, Makuc 3, Janc 1).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine