Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Balkanski clasico odpovedan

Zaradi novih okužb v Zagrebu četrtkove tekme Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov ne bo.
Celjani so septembra v Zagrebu dosegli edino zmago v ligi prvakov in prikazali najboljšo igro. FOTO: Cropix
Celjani so septembra v Zagrebu dosegli edino zmago v ligi prvakov in prikazali najboljšo igro. FOTO: Cropix
8. 12. 2020 | 17:32
8. 12. 2020 | 17:47
1:52
V prazno so na današnji novinarski konferenci govorili trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk, hrvaški reprezentant Josip Šarac in kapetan David Razgor. Kmalu po njej je prišla z EHF informacija, da je četrtkova tekma lige prvakov z Zagrebom vprašljiva zaradi novih okužb v hrvaškem taboru. Malo po 17. uri pa je prišla potrditev, da je t. i. balkanski klasiko preložen.



Celjani tako letos ne bodo več igrali v ligi prvakov, pred njimi pa je kar nekaj tekem v državnem prvenstvu, v katerem nimajo poraza. Če bi slovenski prvaki še drugič v sezoni premagali Zagreb in vpisali drugo zmago, bi ohranili majhne možnosti za nastop v osmini finala. Na zadnjih šest tekem bo treba počakati do naslednjega leta.

Celjani imajo v zadnjih letih dobre izkušnje z Zagrebom. FOTO: Cropix
Celjani imajo v zadnjih letih dobre izkušnje z Zagrebom. FOTO: Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore


​Ocvirk je bil sicer optimističen, povedal je, da se v ekipo po okužbi s covidom-19 vrača steber obrambe Vid Poteko, manjkal pa bi Domen Novak, ki je zaradi poškodbe gležnja izgubljen do konca leta. Vsi so izrazili obžalovanje, ker na večnem sosedskem derbiju ne bo gledalcev, a morda bo prihodnje leto drugače. Šarac je povedal, da še ne ve, ali bo v prihodnji sezoni še igral v Celju, ker je tem še prezgodaj govoriti. Razgor je priznal, da si je pred sezono obetal, da bo imelo Celje več točk ob tem času. Ocvirk pa, da je imelo tudi nekaj smole in da verjame v vzpon forme in tudi pristopa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine