Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Peking 2022

Na Kitajskem so odprli vse tri olimpijske vasi, tudi za prve Slovence

Nekateri športniki in športnice so že nastanjeni v vaseh, večina pa jih šele prihaja.
Olimpijska vas v Pekingu je skrbno ograjena in varovana. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Olimpijska vas v Pekingu je skrbno ograjena in varovana. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
STA, B. E.
27. 1. 2022 | 12:18
27. 1. 2022 | 12:20
1:36

Na Kitajskem so pod strogimi ukrepi za zajezitev okužb s covidom-19 uradno odprli vse tri olimpijske vasi za igre, ki se bodo začele čez osem dni. Prva je v Pekingu, druga je v 75 km oddaljenem Yanqingu, tretja pa je v Zhangjiakouju, 180 km od Pekinga.

Nekateri športniki in športnice, med njimi tudi slovenski, so že nastanjeni v vaseh, večina pa jih šele prihaja. Tako je kitajska televizija poročala, da se bo danes v vasi vselilo več kot 360 olimpijcev iz več kot 20 držav. Preprečevanje okužb s koronavirusom je »najpomembnejša naloga upravnikov vasi,« je izpostavil direktor administracije olimpijskih vasi Shen Qianfan.

Športniki in drugo akreditirano osebje, ki so ali še bodo prišli na Kitajsko zaradi OI, se bodo lahko gibali le znotraj zaščitenega območja in z lokalnim prebivalstvom ne bodo imeli stika. Prav tako bodo znotraj tega mehurčka bivali tudi kitajski prireditelji, ki se v času OI ne bodo vračali domov.

V nasprotju z večino drugih držav je na Kitajskem malo primerov covida-19. V četrtek so poročali o 25 okužbah na območju prizorišč OI, le petih v več kot dvajsetmilijonskem Pekingu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine