Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Zlati Matić bi kar poljubljal vse okoli sebe

Oče hrvaške olimpijske prvakinje v judu pod preiskavo zaradi nasilnega poljuba prostovoljke.
Olimpijska zmagovalka v judu Barbara Matić in oče Boris Matić FOTO: Saša Burić/cropix
Olimpijska zmagovalka v judu Barbara Matić in oče Boris Matić FOTO: Saša Burić/cropix
Š. R., STA
2. 8. 2024 | 16:49
2. 8. 2024 | 16:49
2:26

Boris Matić, oče hrvaške olimpijske prvakinje v judu Barbare Matić, se je znašel pod drobnogledom francoske policije, potem ko naj bi po enem od hčerinih dvobojev na silo poljubil 24-letno prostovoljko na igrah v Parizu. Družina Matić sicer zanika njegovo pridržanje in trdi, da še ni jasno, ali je šlo za nasilno dejanje.

Barbara Matić je v sredo v Parizu osvojila zlato medaljo v judu v kategoriji do 70 kg. Po navedbah francoskih medijev naj bi njen oče pred tem – domnevno med evforičnim proslavljanjem hčerkine četrtfinalne zmage – na silo poljubil 24-letno prostovoljko v dvorani, zaradi česar ga je ta prijavila policiji.

Policistom naj bi dekle povedalo, da je oče hrvaške judoistke dvoboj spremljal na mestu, kjer ga ne bi smel, zato ga je prosila, naj se prestavi. V odgovor naj bi ji Matić dal vedeti, da se do konca dvoboja ne bo premaknil.

Po hčerini zmagi naj bi prostovoljko prijel za ramena in jo poljubil na usta. Incident naj bi potrdila tudi priča, ki trdi, da ga je dekle poskušalo odriniti, zatem pa naj bi prebledela in bila v šoku. V sredo zvečer je francoska policija Matića pozvala na zaslišanje. Na postaji naj bi se zglasil v četrtek, nakar naj bi ga policija pridržala.

Družina Matić je v četrtek zanikala navedbe medijev o pridržanju, rekoč da je Matić na policijo prišel prostovoljno ter v družbi odvetnika in glavnega tajnika Hrvaškega olimpijskega komiteja Siniše Krajača. Ker preiskava še poteka, je po mnenju družine neprofesionalno, da mediji prejudicirajo, da je šlo za nasilno dejanje.

Dogodek spominja na incident nekdanjega predsednika španske nogometne zveze Luisa Rubialesa, ki je po lanski zmagi španske ženske nogometne reprezentance v finalu svetovnega prvenstva na silo na usta poljubil reprezentantko Jennifer Hermoso.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine