Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

Šibek veter, nato še potopljeno jadro – Vodišek bo moral še enkrat v boj

Toni Vodišek je odpeljal le eno finalno regato in jo končal na četrtem mestu, nato so tekmo preložili. Koprčan ostaja v vodstvu, še vedno potrebuje le še zmago.
Toni Vodišek se bo za kolajne znova boril danes. Foto Jeremy Lee/Reuters
Toni Vodišek se bo za kolajne znova boril danes. Foto Jeremy Lee/Reuters
8. 8. 2024 | 18:50
8. 8. 2024 | 18:53
4:35

V nadaljevanju preberite:

Po še enem živce parajočem dnevu za jadralce nove slovenske kolajne nismo dočakali. Ne zato, ker bi Toni Vodišek v formuli kite zapravil prednost, kriva sta bila najprej prešibek veter, nato pa še potopljeni jadri Vodiška in avstrijskega konkurenta Valentina Bontusa. Žiriji ni preostalo drugega, kot da tekmo prekine, finale se bo nadaljevalo danes.

»To (zmaga po rednem delu, op. p.) je bil moj prvi cilj na tej tekmi, izpolnil sem ga in zdaj si lahko nekoliko oddahnem, a moramo še enkrat pokazat, kaj znamo, gremo po zlato,« je bil v pogovoru za nacionalni radio pred finalom odločen Vodišek. Prav samozavest je tista, ki odlikuje 24-letnega Koprčana, ki je v Sloveniji najvidnejši predstavnik te najmlajše olimpijske discipline, tudi evropski in svetovni prvak v formuli kite. »Kolajna je skoraj že naša, ne vidim možnosti, da bi jo izgubili, zato zdaj jasno ciljam na zlato. Upam, da bomo odpeljali le eno regato na vodi,« je samozavestno zaključil Vodišek. A ni šlo tako gladko. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine