Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Nepopustljivi Slovenci po zasuku do zmage proti Argentini in polfinala

Slovenska odbojkarska reprezentanca je proti Argentini dvakrat zaostajala za niz, a na koncu vseeno slavila s 3:2 in se prebila v polfinale lige narodov.
FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec
28. 6. 2024 | 22:35
29. 6. 2024 | 00:03
3:54

Slovenska odbojkarska reprezentanca nadaljuje poletno pravljico z letnico 2024. Kot prvouvrščeni v rednem delu lige narodov so se uvrstili na zaključni turnir v Lodž, kjer so jih v četrtfinalu čakali neugodni Argentinci. Dvakrat so se varovanci Gheorgheja Cretuja znašli v zaostanku, a se niso predali, v petem nizu pa so s 15:7 premagali Argentino in se prebili v polfinale. Naslednji nasprotnik bo Japonska.

Slovenija in Argentina sta se pomerili tudi pred dobrim tednom dni v Stožicah, ko so Slovenci sicer slavili s 3:0, a so bili vsi trije nizi zelo izenačeni. Tokrat so tekmo bolje začeli Argentinci, ki so prvi niz dobili s 25:19. Slovenija je v drugem vendarle zaigrala bolje, nad vodo je Slovenijo držal še enkrat več razpoloženi Tonček Štern, v tretjem nizu se je zgodba iz prvega ponovila in Slovenija se je znašla v zaostanku z 1:2.

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

Ko je najtežje, Slovenija letos igra najbolje in tako je bilo tudi v četrtem nizu, ki bi ga lahko dobili že prej, a si Argentinci niso želeli, da bi se tekma zavlekla v peti niz. Po izenačenju na 26:26 je Slovenija vendarle nagnila tehtnico na svojo stran in z 29:27 poskrbela, da sezone v ligi narodov še ni konec.

V petem nizu so bili Slovenci boljši nasprotnik, kot da bi jim padlo breme z ramen so se razigrali in ga dobili s 15:7. Slovenija tako v Lodžu nadaljuje sanjsko sezono lige narodov, jutri jih v polfinalu čaka Japonska. Prav Japonci so bili v rednem delu edini, ki so Sloveniji prizadejali poraz, zato motiva slovenski izbrani vrsti zagotovo ne bo manjkalo. Hkrati je zadnji vikend lige narodov tudi zadnji preizkus pred krajšim odmorom, nato pa sledijo zaključne priprave za olimpijski turnir v Parizu.

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: »Danes je bila tekma zelo težka, Argentina je igrala zares dobro. Ko se tekmeca spet srečata že po nekaj dneh, tako kot smo se mi z Argentinci prejšnji teden v Ljubljani, je vselej neugodno. Danes smo igrali povsem drugačen dvoboj. Vesel sem predvsem tega, da smo se po zaostanku z 1:2 v nizih zbrali, se vrnili v igro in zelo dobro odigrali v petem nizu. Časa za počitek imamo zelo malo, naredili bomo vse, da bomo na tekmi proti Japonski čim bolj sveži. Igrati bomo morali na najvišji ravni in biti pozorni na vse detajle ter popraviti še nekaj stvari z naše medsebojne tekme v Fukuoki. Servirati bomo morali zelo dobro in biti prodorni v napadih.«

Gregor Ropret, podajalec: »Pričakovano smo imeli težko delo, to so izločilni boji, to je bil četrtfinale. Argentina se je res borila, igrala neverjetno, nekaj časa nismo imeli odgovorov na njihovo igro. Niti v napadu niti v obrambi. A smo iskali rešitve, verjeli, da lahko pridemo do preobrata in zmagamo. To je tisto, kar nam je prineslo težko prigarano zmago. Sem super vesel in ponosen.«

Slovenija – Argentina 3:2 (-19, 17, -17, 27, 7)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine