Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Metka Lobnik izpadla v prvem krogu

Slovenska judoistka Metka Lobnik je po porazu v prvem krogu v kategoriji do 78 kilogramov končala z olimpijskimi nastopi.
V prvem krogu je bila od Metke Lobnik boljša kosovska judoistka Loriana Kuka. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
V prvem krogu je bila od Metke Lobnik boljša kosovska judoistka Loriana Kuka. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
STA, T. E.
1. 8. 2024 | 10:33
1. 8. 2024 | 11:06
2:33

Slovenska judoistka Metka Lobnik je že v uvodnem krogu končala nastope na olimpijskem turnirju v Parizu v ženski konkurenci v kategoriji do 78 kilogramov. V današnjem prvem krogu je bila od 23-letne tekmovalke Apolona boljša 27-letna judoistka Kosova Loriana Kuka.

Lobnik je večji del nadzorovala potek dvoboja, 23 sekund pred koncem izvedla tudi nevaren napad, a je bil padec tekmice premalo izrazit za vazari. Nato je tekmici enajst sekund pred koncem v protinapadu uspel odločilni met, s katerim je Slovenko položila na hrbet z lepo izpeljanim iponom.

»Na tem nivoju lahko premagaš vsako tekmovalko in z vsako izgubiš. Tukaj so le najboljši tekmovalci. Vsekakor gre za izjemno kakovostne tekmice. Tudi v mojem primeru nisem izgubila proti slabi tekmovalki, saj je nosilka kolajn z največjih tekmovanj,« je po tekmi povedala Lobnik, ki bi se v primeru zmage v drugem krogu pomerila z 20-letno Ukrajinko Jelizaveto Litvinenko, ki glede na stil borbe nikakor ne bi bila nepremagljiva.

»Ja, na koncu sem naredila napako. A ne glede na sekunde na uri je treba napadati, treba je kaj tvegati in včasih pridobiš, včasih izgubiš. Ne da se vedno čakati na napake tekmice. Jaz sem se borila dobro, naredila sem, kar sem morala in pred tem nikakor nisem bila podrejena. Imela sem občutek, da mi res gre, izšlo pa se je, kot se je,« je po porazu še povedala slovenska reprezentantka, ki se s tekmico zelo dobro pozna s številnih mednarodnih priprav.

image_alt
Nekoč bo učiteljica, do takrat pa vrhunska judoistka

Od slovenskih tekmovalcev bo na olimpijskem turnirju v judu v Parizu nastopil še Enej Marinič iz mariborskega Branika v kategoriji nad 100 kilogramov.

Na letošnjih olimpijskih igrah je navdušila slovenska judoistka Andreja Leški, ki je v torek osvojila naslov olimpijske prvakinje v kategoriji do 63 kilogramov in obenem prvo slovensko kolajno na igrah v Parizu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine