Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Izvrsten začetek Tonija Vodiška na OI

Slovenski as vodi po uvodnem dnevu formule kite v Marseillu, kjer potekajo olimpijski boji v jadranju.
Toni Vodišek vodi po prvem dnevu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Toni Vodišek vodi po prvem dnevu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
M. Š., STA
5. 8. 2024 | 00:16
5. 8. 2024 | 00:29
1:37

Koprčan Toni Vodišek je odlično začel nastope na olimpijskih igrah. Po uvodnem dnevu formule kite v Marseillu, kjer potekajo olimpijski boji v jadranju, je namreč v vodstvu.

Po štirih regatah ima slovenski as šest točk. Na drugem mestu je Avstrijec Valentin Bontus, četrtouvrščeni na letošnjem svetovnem prvenstvu, tretji pa Singapurec Maximilian Maeder, ki ima prav tako osem točk. »Po prvem dnevu vodim – lepo. Škoda, da ni že konec tekmovanja. Pred nami je še pet dni, vendar pa sem prepričan, da bom lahko v takšnem slogu tudi nadaljeval,« je optimističen Vodišek.

V prvi regati, v kateri je bil najboljši Bontus, je bil drugi. Zatem je bil peti, s čimer je skupno izgubil eno mesto, potem ko se je pred njega prebil Maeder, ki je v tem plovu vodil od štarta do cilja. V tretjem plovu je bil bil Vodišek prvi, takoj za njim je ciljno črto prečkal Maeder, ki je s tem prevzel tudi skupno vodstvo. Za konec tekmovalnega dneva je koprski as osvojil tretje mesto. Regato je dobil Francoz Axel Mazella, tretji na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine