Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Avstralski hokejist na travi žrtvoval del prsta za olimpijske igre

Matt Dawson si je pred kratkim zlomil prstanec na desni roki, zdaj je privolil v delno amputacijo prsta.
Matt Dawson je za nastop na olimpijskih igrah žrtvoval del prsta. FOTO: AFP
Matt Dawson je za nastop na olimpijskih igrah žrtvoval del prsta. FOTO: AFP
Š. R., STA
19. 7. 2024 | 13:53
19. 7. 2024 | 13:53
2:12

Avstralski hokejist na travi Matt Dawson je privolil v delno amputacijo prsta na desni roki, zato da bi lahko nastopil na poletnih olimpijskih iger, ki se pričnejo naslednji teden v Parizu. Tridesetletni športnik, ki je s svojimi soigralci osvojil srebro na prejšnjih poletnih igrah v Tokiu, si je pred kratkim zlomil prstanec na desni roki ter s tem ogrozil svoj nastop na letošnjih igrah.

Zdravniki so mu svetovali, naj se odloči za mavec in okrevanje ali pa privoli v delno amputacijo prsta ter si tako zagotovi nastop na svojih tretjih olimpijskih igrah.

Dawson se je odločil za slednje in je operacijo prestal ta teden. »S plastičnim kirurgom sem sprejel tehtno odločitev, ne le zaradi priložnosti, da zaigram v Parizu, temveč tudi za življenje po tem,« je hokejist povedal za avstralsko televizijo Channel Seven tik pred svojim odhodom v Francijo.

»Najboljša možnost je bila, da si odstranim zgornji del prsta. Trenutno to predstavlja manjšo spremembo, a mislim, da je tudi vznemirljiv izziv,« je dodal.

Selektor avstralske hokejske reprezentance Colin Batch je povedal, da je Dawson s tem izkazal neverjetno predanost njihovemu cilju. »Vsa čast mu ... nisem prepričan, če bi sam to storil, a on je, torej super.«

Avstralija je na prejšnjih poletnih igrah izgubila proti Belgiji v finalu, a ima eno zlato medaljo z iger leta 2004. Avstralske hokejiste prvi letošnji olimpijski izziv čaka 27. julija, ko se bodo soočili z Argentino, olimpijsko prvakinjo iz leta 2016.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine