Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Ameriško zastavo bo na odprtju OI nosil tudi LeBron James

Čast za člana košarkarske ekipe ZDA na igrah v Parizu.
LeBron James bo na odprtju OI v Parizu nosil zastavo ZDA. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
LeBron James bo na odprtju OI v Parizu nosil zastavo ZDA. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Š. R., STA
22. 7. 2024 | 16:11
22. 7. 2024 | 16:11
2:02

Košarkar LeBron James bo eden izmed dneh nosilcev ameriškega zastave na odprtju olimpijskih iger v Parizu v petek. Devetintridesetletni zvezdnik bo tako postal prvi ameriški košarkar, ki ga je doletela čast zastavonoše.

Zvezdnik Los Angeles Lakers ima v svoji zbirki lovorik dve zlati olimpijski medalji iz Pekinga 2008 in Londona 2012 ter bron z debitantskega nastopa na igrah v Atenah 2004, pohvali pa se lahko tudi s štirimi šampionskimi prstani v najmočnejši košarkarski ligi NBA. LeBrona, ki je najboljši strelec lige, so štirikrat izbrali tudi za najkoristnejšega igralca lige.

Olimpijske igre v Parizu bodo njegove četrte. »Neverjetna čast je predstavljati ZDA na tem svetovnem odru, posebno v trenutku, ki lahko združi ves svet v eno. Šport ima moč, da nas poveže v eno, in ponosen sem, da sem del tega pomembnega trenutka,« je novico o tem, da bo zastavonoša, pospremil James. James bo svojo partnerko pri nošenju zastave dobil v torek.

Mednarodni olimpijski komite je namreč pred olimpijskimi igrami v Tokiu odločil, da mora vsaka država imeti dve zastavonoši, moškega in žensko. Petkovo slavnostjo odprtje bo prvo, ki ne bo potekalo na štadionu, ampak bodo športniki pluli z ladjami po reki Seni.

ZDA bo v Parizu zastopala močna 592-članska ekipa, uvodne slovesnosti pa naj bi se udeležilo okoli 350 ameriških športnikov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine