Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Opoldne ples kroglic v Nyonu: na trnih tudi Oblak in Šeško

Danes opoldne se bo začel žreb osmine finala lige prvakov, ki tradicionalno pritegne zanimanje številnih nogometnih privržencev tudi v Sloveniji.
Prizor z žreba skupinskega dela tekmovanja s konca avgusta. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Prizor z žreba skupinskega dela tekmovanja s konca avgusta. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
F. T.
18. 12. 2023 | 05:00
1:47

Danes opoldne opoldne se bo začel žreb osmine finala lige prvakov, ki tradicionalno pritegne zanimanje številnih nogometnih privržencev tudi v Sloveniji. Ti bodo tokrat posebej na trnih, saj bosta v plesu kroglic v Nyonu udeležena tudi kluba s tremi slovenskimi nogometaši – Leipzig, pri katerem igrata Benjamin Šeško in Kevin Kampl, in Atlético Madrid, katerega vrata brani Jan Oblak.

Žreb osmine finala
Žreb osmine finala
V bobnu nosilcev pričakujejo žreb Bayern, Arsenal, Borussia Dortmund, Manchester City in štirje španski klubi Real Madrid, Atlético, Real Sociedad in Barcelona. V drugem bobnu so København, PSV Eindhoven, Napoli, Inter, Lazio, PSG, Leipzig in Porto. Žreb prvega izločilnega sita lige prvakov je delno dirigiran – med seboj se ne moreta pomeriti kluba iz iste države in kluba, ki sta v prvem delu tekmovanja igrala v isti skupini.

Leipzig, pri katerem blesti Šeško, denimo za nasprotnika ne more dobiti Bayerna in Borussie ter Manchester Cityja, s katerim je igral jeseni. Prve tekme osmine finala lige prvakov bodo 13., 14., 20. in 21. februarja, povratne pa 5., 6., 12. in 13. marca prihodnje leto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine