Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zlatko Dalić ostaja hrvaški selektor,Nenad Bjelica ni več trener Dinama

Režiser podviga hrvaške reprezentance v Rusiji 2018 bo novo pogodbo za milijon evrov na leto podpisal 1. julija.
Zlatko Dalić bo vodil Hrvaško tudi na naslednjem euru. FOTO: Reuters
Zlatko Dalić bo vodil Hrvaško tudi na naslednjem euru. FOTO: Reuters
16. 4. 2020 | 14:57
2:44
Nikakršna skrivnost ni, da se je po imenitnem dosežku hrvaške nogometne reprezentance, 2. mestu na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji, močno dvignil ugled selektorja Zlatka Dalića. Ta v širšem športnem svetu še zdaleč ni užival takšne prepoznavnosti kot nekateri njegovi predhodniki, zlasti nepozabni Miroslav Ćiro Blažević, selektor bronastega moštva z mundiala 1998, z izjemno strategijo, občutkom za vodenje moštva in potezah na tekmah pa se je močno zapisal na mednarodnem trgu. Odtlej je prejel kopico mikavnih ponudb, sodeč po njegovih besedah, ki so jih objavili na spletni strani zagrebškega dnevnika Večernji list, pa bo tudi na preloženem euru v prihodnjem vodil nogometaše v dresih prepoznavnih rdečih in belih kvadratkov.

 "Lahko mi ponujajo milijone, toda to mene ne zanima. Uresničil sem cilje: Hrvaška igra v Splitu, uvrstili smo se na euro, uživam na Hrvaškem in z rojaki. Ostajam selektor," je dejal Dalić po ustnem dogovoru z Davorjem Šukerjem, predsednikom nacionalne nogometne zveze. Zdajšnja pogodba, vredna milijon evrov na leto, se bo iztekla 30. junija, prvi dan julija bo sledil podpis nove za enako vsoto. 

Damir Burić (desno) že nekaj časa ni več trener Hajduka, zdaj pa se je od Dinamove klopi poslovil tudi Nenad Bjelica. FOTO: Cropix
Damir Burić (desno) že nekaj časa ni več trener Hajduka, zdaj pa se je od Dinamove klopi poslovil tudi Nenad Bjelica. FOTO: Cropix


Strokovnjak, star 53 let, bo vodil reprezentanco še na naslednjem euru, nato naj bi ga zamenjal Nenad Bjelica, ki se je prav danes po triurnih pogajanjih v Maksimirju razšel z Dinamom. Pri vodilnem klubu hrvaškega prvenstva, ta ob prekinitvi sezone ohranja 18 točk prednosti pred drugouvrščeno Rijeko, so se namreč sprli z uspešnim trenerjem (pod njegovim vodstvom si je Dinamo po 49 sušnih letih priboril uvrstitev v pomladanski del evropskih klubskih tekmovanj), potem ko se ta ni strinjal z znižanjem plače zanj in druge člane štaba. Višina odpravnine uradno še ni znana, bo pa višja, kot so jo sprva predlagali pri klubu (500.000 evrov; letno je Bjelica dobil 1,5 milijona evrov), saj je odstavljeni trener zahteval znesek, iz katerega bo namenil lep delež tudi svojim dosedanjim sodelavcem v strokovnem štabu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine