Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zlatan Ibrahimović bo dobil še film

Gledalci v kinodvoranah ga bodo lahko videli jeseni prihodnje leto.
Zlatan Ibrahimović je edinstvena osebnost in nogometaš, meni Andrea Occhipinti. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Zlatan Ibrahimović je edinstvena osebnost in nogometaš, meni Andrea Occhipinti. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
STA, B. E.
11. 11. 2020 | 15:24
11. 11. 2020 | 15:24
1:29
Oktobra so začeli snemati igrani film o Zlatanu Ibrahimoviću, bržčas najboljšem švedskem nogometašu vseh časov, ki ga bodo lahko gledalci v kinodvoranah videli jeseni prihodnje leto. Film temelji na nogometaševi avtobiografiji Jaz sem Zlatan, ki jo je napisal švedski novinar David Lagercrantz. On je tudi eden od dveh scenaristov filma, režiser pa je še en Šved, Jens Sjögren.

Glavni igralski vlogi so namenili Dominicu Bajraktariju Anderssonu in Granitu Rushitiju. Bajraktari Andersson bo igral Ibrahimovića v obdobju od 11. do 13. leta, Rushiti pa od 17. do 23. leta oziroma od časa začetka profesionalne kariere v Malmöju do prestopa k Ajaxu. V Amsterdamu bodo snemanje tudi končali.

»Ibrahimović je več kot nogometaš, on je ikona in vodja. Njegova igra ter obnašanje na terenu in zunaj njega sta avtentična in težko ju je oponašati. Film bo zgodba o legendi, zgodba, ki je kot nalašč za film,« je izjavil producent filma .

Čeprav ima nogometaš bošnjaških korenin že 39 let, še vedno igra odlično v dresu Milana, domala ni tekme, na kateri se ne bi vpisal med strelce.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine