Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Zeleno-beli so si naivno otežili napredovanje

Na prvi tekmi 1. kola kvalifikacij za ligo prvakov je Olimpija v Stožicah z 2:1 premagala Valmiero. Povratna tekma bo v sredo.
Mustafa Nukić se je trenerju za uvrstitev v začetno enajsterico oddolžil z golom. Foto Voranc Vogel
Mustafa Nukić se je trenerju za uvrstitev v začetno enajsterico oddolžil z golom. Foto Voranc Vogel
12. 7. 2023 | 05:00
12. 7. 2023 | 09:57
4:35

Bilo je že prelepo, ko je v 87. minuti v Stožicah padel tretji gol na tekmi. Napačen! Namesto da bi Olimpija že na prvi tekmi 1. kola kvalifikacij za ligo prvakov razrešila vse neznanke, je dvoboj z latvijskim izzivalcem Valmiero spremenila v negotovega. Boljši Ljubljančani so si z goloma Mustafe Nukića in Ruia Pedra priigrali lepo prednost, a so tekmecem ponudili priložnost, da v sredo na povratni tekmi v Valmieri uprizorijo veliki preobrat.

»To je bila enosmerna tekma. Izid bi moral biti drugačen. Počutimo se pozitivno in smo samozavestni. Le zadnjih 10 minut so bili enakovredni, dali smo jim eno priložnost in prejeli gol. Toda Valmiera je tekmec, ki ga lahko premagamo še drugič,« je s precej grenkobe komentiral prvih 90 minut Joao Henriques, ki je s pragmatično izbiro začetne enajsterice in konzervativno postavitvijo 4-4-2 odprl svoje poglavje na trenerskem stolčku Olimpije. 

V nadaljevanju preberite, kako je Olimpija izgledala na zelenici, s kakšnimi taktičnimi različicami je presenetil portugalski strateg in zakaj je ob koncu tekme prišlo do gola v mreži zeleno-belih. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine