Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zajc bo prevzel odgovornost namesto Iličića

Slovenci na Brdu krenili v misijo nemogoče: obstanek v Uefini ligi C. Krhin je zgolj povečal jato odsotnih reprezentantov.
Na Brdu je bilo – kot vselej, pravijo igralci – sproščeno, takole so kramljali v kavarni (z leve) tudi Aljaž Ivačič, Miha Blažič in Domen Črnigoj.
Na Brdu je bilo – kot vselej, pravijo igralci – sproščeno, takole so kramljali v kavarni (z leve) tudi Aljaž Ivačič, Miha Blažič in Domen Črnigoj.
13. 11. 2018 | 10:01
13. 11. 2018 | 10:41
5:07
Brdo pri Kranju – Kaj novega lahko razkrije slovenska nogometna reprezentanca v finišu Uefine lige narodov? To je glavno vprašanje pred petkovo tekmo z Norveško v Stožicah in ponedeljkovim gostovanjem v Sofiji, ko bodo lovili Slovenci šest točk in čudež, imenovan obstanek v ligi C. Na Gorenjskem so včeraj zavihali rokave.



Izkušeni branilec Nejc Skubic je posrečeno povzel trenutni položaj izbrane vrste. »V seštevku ni veliko sprememb – na Brdu so povečini isti obrazi kot nazadnje oktobra, gre za iste igralce in skoraj isti strokovni štab. Seveda med nami manjka Tomaž Kavčič, s katerim sem v dobrih odnosih in lahko povem, da težava reprezentance zanesljivo ni bila v njem oziroma zgolj v njem. Na igrišču so le igralci, ekipa ob tem ni imela niti malo sreče. Vodstvo zveze je zamenjalo selektorja, igralci lahko to le sprejmemo in gledamo v prihodnost. Naš prvi cilj ostaja isti, to je obstanek v ligi C,« je zatrdil nogometaš turškega Konyaspora in se dotaknil tudi selektorja Igorja Benedejčiča, donedavnega Kavčičevega pomočnika, ki bo vodil moštvo (najmanj) v novembrskih tekmah z Norveško in Bolgarijo: »Prav Benedejčič me je pred leti povzdignil med profesionalce v Interblocku. Deluje maksimalno zavzeto, gotovo nam lahko pomaga.«

Miha Zajc, Josip Iličić in Nejc Skubic sodijo med udarne sile slovenske nogometne reprezentance.
Miha Zajc, Josip Iličić in Nejc Skubic sodijo med udarne sile slovenske nogometne reprezentance.


Povprečje 10 odigranih tekem in 0,83 gola


Kdo ve, ali bo maksimalna zavzetost dovolj za morebiten petkov uspeh v Ljubljani, gotovo pa je nujen kamenček v mozaiku uspešnosti. Slovenci so namreč krenili v boj za obstanek v ligi C močno zdesetkani – ob Oblaku, Kamplu, Kurtiću in Matavžu je nemara preveč poškodovan za igro tudi Bojan Jokić, kot zadnji je odpovedal prihod na Gorenjsko zvezni igralec Rene Krhin, ki naj bi imel poškodovano koleno. Jata, ki jo je v hotelu Kokra zbral Benedejčič, ima v povprečju v nogah pičlih deset nastopov v članski selekciji in natančno 0,83 doseženega gola na glavo.

Selektor Igor Benedejčič bo imel v naslednjih dneh polne roke dela.
Selektor Igor Benedejčič bo imel v naslednjih dneh polne roke dela.


Najmanj deset nastopov ima v nogah zgolj deseterica: Roman Bezjak (26), povratnik v reprezentanco Andraž Struna (25), Benjamin Verbič (19), Robert Berić (18), Miha Mevlja (15), Skubic, Rajko Rotman (oba po 13), vratar Vid Belec, Aljaž Struna (11) in Andraž Šporar (10), prvi zvezdnik »tretjega polčasa« tekme slovaškega prvenstva v Nitri. Bomo videli, kdo bo postal (začasni) kapetan. Benedejčič je zatrdil, da ga bo izbrala slačilnica, njegovo priporočilo je število nastopov za Slovenijo. Torej Bezjak, če bo začel tekmo v udarni enajsterici? Jokić (94 tekem) je poškodovan, Josip Iličić (53) je bil izključen na zadnji tekmi s Ciprom, zato bo lahko igral šele v Bolgariji, manjka Krhin (40). Benedejčič bo oblikoval začetno enajsterico med treningi na Brdu, na katerem bodo Slovenci vadili danes, jutri in v četrtek, najbrž pa tudi v soboto, torej pred nedeljskim poletom v Sofijo.


Zajc zamenjal dva trenerja


Kdo bo prevzel odgovornost v prvi tekmi, ko bo zgolj med navijači tudi prvi slovenski adut Iličić? Dobrih šest let mlajši Miha Zajc je včeraj na Brdu vnovič priznal, da je pripravljen za velike stvari, če bo treba pomagati ekipi na tak način. Hkrati je zatrdil, da si z Iličićem ne bi bila »v napoto«, četudi bi igrala oba.

Miha Zajc je takole proslavil svoj zadnji gol v serie A.
Miha Zajc je takole proslavil svoj zadnji gol v serie A.


»Ah, kje pa. Vse je odvisno od sistema igre, ki ga izbere trener oziroma selektor, toda dobri igralci se bodo med seboj vselej dogovorili o nalogah in igrali tako, da bo najbolje za kolektiv. Na igrišču ni nikdar preveč kakovostnih nogometašev,« je prepričan Šempetrčan, ki bo v tednu dni spoznal kar dva nova trenerja. Empoli je namreč po nizu slabih izidov prevzel Giuseppe Iachini, reprezentanco Benedejčič. »Empoli je v prvi tekmi z novim trenerjem premagal Udinese tudi z mojim golom, upam, da nam bo steklo tudi v reprezentanci ... Pripeljali smo se v položaj, ko moramo zmagati na obeh preostalih tekmah,« je dodal 24-letnik.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine