Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zahović preprečil nov spodrsljaj Mariborčanov

Državni prvaki vendarle zmagali prvič v novi sezoni 1. SNL.
Luka Zahović je v 83. minuti zabil gol za rezultat 3:2 in pokopal upe načetih Sežančanov na senzacijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
Luka Zahović je v 83. minuti zabil gol za rezultat 3:2 in pokopal upe načetih Sežančanov na senzacijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
STA
10. 8. 2019 | 22:12
10. 8. 2019 | 22:27
3:37
Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu 1. SNL zabeležili prvo zmago. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.

Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu z 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance trenerja Darka Milanića. Prav tako vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke. Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas igrali z igralcem manj – rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić –, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu.

Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2. Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.



Sobotna izida: Triglav : Mura 1:3, Maribor : Tabor 4:2; petek: Bravo : Aluminij 0:1.
Nedelja: Domžale – Celje (18), Rudar : Olimpija (20.10).
Vrstni red: Aluminij 11, Olimpija 10, Mura 8, Maribor, Triglav in Tabor po 6, Bravo 4, Rudar in Celje po 3, Domžale 1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine