Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jubilejni in velemojstrski gol, ki je odločil finale lige prvakov

Francoski nogometni as Zinedine Zidane je pred osemnajstimi leti dosegel čudovit in obenem izjemno pomemben gol.
Zinedine Zidane je poskrbel za enega od najlepših golov v ligi prvakov. FOTO: AFP
Zinedine Zidane je poskrbel za enega od najlepših golov v ligi prvakov. FOTO: AFP
15. 5. 2020 | 11:52
15. 5. 2020 | 13:12
1:53
Ljubljana – V nogometni reviji France Football so pred dnevi izbirali najlepši gol v zgodovini lige prvakov. Na voljo je bilo petdeset zadetkov, za št. 1 pa so izbrali gol Zinedina Zidana po izjemnem strelu z volejem v finalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja na današnji dan leta 2002 v Glasgowu.

To je vsekakor eden tistih zadetkov, ki se je vtisnil globoko v spomin mnogih ljubiteljev najpomembnejše postranske zadeve na svetu. A ni bi le čudovit, vendar tudi sila pomemben, saj je madridskemu Realu prinesel zmago in 9. lovoriko v ligi prvakov. Med kraljevskim klubom in Bayerjem iz Leverkusna je bil tik pred polčasom rezultat neodločen 1:1 (Raul 8.; Lucio 13.), ko je Roberto Carlos poslal predložek v kazenski prostor. Tam je Zidane brez premisleka s slabšo levo nogo silovito in neubranljivo brcnil žogo v zgornji kot Bayerjevih vrat. Po zaslugi tega gola so se nogometaši Reala na koncu veselili zmage z 2:1.


»To je bil eden lepših golov, kar sem jih kadarkoli videl,« se še danes spominja Carlos, medtem ko se Klaus Toppmöller, trener moštva iz Leverkusna, še zdaj jezi: »Na treningu smo vadili vse mogoče postavitve, toda nato se je zgodilo nekaj, s čimer preprosto ne moreš računati. To je bil neumen zadetek iz nič.«
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine