Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sanchez začel zmagovito, najstnik Reda Boultam v polno v Stožicah

S tekmo med Olimpijo in Primorjem (2:0) se je začela nova sezona v 1. SNL. Celje brani naslov. Načeti Maribor gosti Domžale. Spet prekmurski derbi.
Olimpija je bila premočna za Primorje. FOTO: Leon Vidic
Olimpija je bila premočna za Primorje. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
19. 7. 2024 | 23:19
19. 7. 2024 | 23:37
2:48

Začela se je nova sezona v prvi slovenski ligi v nogometu. Olimpija in Primorje sta odprla 34. sezono Prve lige Telemach. V vlogi velikega favorita je bila ljubljanska zasedba pod vodstvom novega stratega Victorja Sancheza, ta pa je svojo vlogo kljub ne posebej prepričljivi predstavi upravičila in vpisala prve tri točke pred četrtkovim evropskim obračunom v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige proti ukrajinski zasedbi Žitomir.

Ajdovci, ki igrajo v prvoligaški konkurenci prvič po letu 2011, so pod taktirko nekdanjega Olimpijinega nogometaša Milana Anđelkovića na uvodu sezone pokazali določeno mero borbenosti, v napadu pa pokazali premalo za drugačen razplet.

Ljubljančani, pri katerih ni bilo v kadru kapetana Timija Maxa Elšnika, ta naj bi bil pred odhodom v tujino, so pričakovano imeli pobudo od začetka, v sedmi minuti je po kotu poskusil z glavo Pedro Lucas, vendar Gašper Tratnik ni imel veliko dela. So pa na trenutke tudi Ajdovci opozorili nase, v 14. minuti je od daleč poskusil Mirko Mutavčić, Matevž Vidovšek pa je bil na mestu.

Victor Sanchez je debitiral z zmago na ljubljanski klopi. FOTO: Leon Vidic
Victor Sanchez je debitiral z zmago na ljubljanski klopi. FOTO: Leon Vidic

V 25. minuti je pri Olimpiji, ki je imela žogo večji del časa v svoji posesti, z glavo spet poskusil Lucas, takrat pa je bil malce premalo natančen. Primorci pa so nase znova opozorili v 33. minuti, spet je od daleč streljal Mutavčić, z nekaj težavami pa je Vidovšek žogo ukrotil.

Domača zasedba pa je proti povedla v 44. minuti, ko je po podaji Davida Sualeheja z leve strani iz bližine zadel Reda Boultam.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebnega razburjenja, Olimpija je bila še vedno več pri žogi, v 65. minuti pa je podvojila prednost, potem ko je podajo Jorgeja Silve z desne strani z glavo iz bližine unovčil 19-letni Dino Kojić.

1. SNL, 1. kolo:

Petek:

Olimpija – Primorje 2:0 (Boultam 44, Kojić 65)

Sobota:

Radomlje – Koper (17.30)

Mura – Nafta (20.15)

Nedelja:

Maribor – Domžale (17.30)

Celje – Bravo (20.15)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine