Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Finale lige prvakov: Pariz zavzeli navijači in lovci na vstopnice

V članku so zbrani vsi zanimivi dogodki, izjave in informacije o sobotnem finalu nogometne lige prvakov v Parizu.
Navijači Liverpoola so znani veseljaki. Za varnost vseh v Parizu bo skrbelo več tisoč policistov in vojakov. FOTO: Thomas Coex/AFP
Navijači Liverpoola so znani veseljaki. Za varnost vseh v Parizu bo skrbelo več tisoč policistov in vojakov. FOTO: Thomas Coex/AFP
F. T., S. U., M. U.
28. 5. 2022 | 10:40
28. 5. 2022 | 23:55
23:50

20.00 Navijači počasi že polnijo tribune

Z nekaj fotografijami s štadiona Saint-Denis, kjer se bo drevi zbralo okoli 80.000 gledalcev, se od vas poslavljamo. Pridružite se nam tudi v spremljanju tekme v spodnjem članku.

image_alt
Courtois z obrambami, Vinicius pa z golom za 14. krono Reala

Prvi navijači na tribunah štadiona Stade de France. FOTO: Paul Ellis/AFP
Prvi navijači na tribunah štadiona Stade de France. FOTO: Paul Ellis/AFP
FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
FOTO: Molly Darlington/Reuters
FOTO: Molly Darlington/Reuters
FOTO: Molly Darlington/Reuters
FOTO: Molly Darlington/Reuters

19.40 Ancelotti: Madrid se bo boril do konca, nikoli se ne preda

V zadnjih izjavah pred tekmo je trener Reala Carlo Ancelotti za televizijo Movistar+ dejal, da bo junak letošnjih izločilnih bojev Rodrygo gotovo vstopil v drugem polčasu. »Ekipa je zelo mirna. Vajeni so takšnih tekem. Naši najizkušenejši nogometaši skrbijo za vzdušje. (Federico) Valverde lahko igra na katerem koli položaju, Rodrygo pa bo vstopil kasneje, ko bo lahko naredil razliko. Vsi navijači Reala so zadovoljni, da smo se uvrstili v ta finale in Madrid se bo boril do konca. Nikoli se ne preda,« je bil odločen Ancelotti.

19.30 Gerrard: Zelo redko se zgodi, da Real ni favorit

Nekdanji kapetan Liverpoola in zdaj trener birminghamske Aston Ville, Steven Gerrard, bo tekmo spremljal z roba igrišča kot strokovni komentator televizije BT Sports. Mediji so ga ujeli med osvežujočim požirkom piva, ki si ga je še v domovini privoščil z Jürgnom Kloppom, o finalu pa je Gerrard povedal: »Zelo redko se zgodi, da Real Madrid ni v vlogi favorita. Zelo nevaren tekmec so. Lahko računajo na polno zasedbo, pripravljali so se lahko dva ali tri tedne. Menjava zelenice tik pred tekmo? To ni idealno, a bo za obe moštvi enako. Oboji so opravili trening pred 24 urami in videti je, da je vse v najlepšem redu. Sem pa slišal, da je Liverpool zjutraj opravil še en trening.«

19.00 Predsednik Reala je napovedal »Benzemajev dan«, razkrita prva postava

Po poročanju spletne strani španskega športnega dnevnika MARCA je nogometašem Reala še v hotelu srečo zaželel tudi predsednik kluba Florentino Perez. »Danes bo tvoj dan,« naj bi ob rokovanju navrgel prvemu strelcu Karimu Benzemaju. »Pa tudi tvoj,« je dodal, ko je segel v roko brazilskemu napadalcu Viniciusu Juniorju. Še en madridski športni dnevnik, AS, je dodal, da je bil Perez posebno čustven tudi ob pozdravih s trenerjem Carlom Ancelottijem in vezistom Luko Modrićem

Španski prvaki so več kot dve uri pred tekmo tudi uradno potrdili začetno enajsterico, ki je pričakovana: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Modrić, Casemiro, Valverde, Vinicius, Benzema. Edina dilema trenerja Ancelottija je bila, če bi v prvo postavo umestil Rodryga, ki se je v letošnjih izločilnih bojih večkrat izkazal s ključnimi zadetki, a bo Brazilec tudi tokrat očitno vstopil s klopi.

Številni so sicer pričakovali, da bo skupaj z morebitno nocojšnjo zmago Real proslavljal tudi podpis pogodbe s pariškim zvezdnikom Kylianom Mbappejem. A ta se je nekaj dni pred finalom odmevno odločil podaljšati pogodbo s Paris Saint-Germainom, danes pa se je že pridružil reprezentančnim kolegom v slovitem Clairefontainu, kjer bodo aktualni svetovni prvaki pilili formo pred začetkom nove sezone lige narodov, v kateri branijo naslov prvakov. V vlogi branilcev naslova bodo igrali tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju.

18.30 Navijači preplavili pariške ulice

V navijaških središčih, ki so jih pripravili za navijače madridskega Reala in Liverpoola, vlada izjemno vzdušje.

18.00 Pokal že na štadionu Stade de France

Potem ko je bil v središču Pariza zadnje dni na voljo navijačem, so sloviti pokal lige prvakov nekaj po 17. uri že pripeljali na štadion Stade De France. Kot bi šlo za veliko filmsko zvezdo, so ga v poostrenem spremstvu naložili v dostavno vozilo in se podali proti severnem predmestju francoske metropole, kjer se bo trofeja konec večera kopala v povsem belih ali povsem rdečih konfetih.

Na zelenici ga je pričakal Claude Makelele, nekdanji član Reala in francoske reprezentance, ki je nad kosom srebrnine z »velikimi ušesi« več kot očitno navdušen. Zadnjič je za njegova ročaja prijel pred točno 20 leti, ko je z Realom v nepozabnem finalu v Glasgowu premagal Bayer Leverkusen.

17.30 Liverpoolov navijač zavrnil ogled finala v živo

Tudi britanski teniški igralec Neal Skupski je sredi vročice finala lige prvakov. Je navijač Liverpoola, rojen je prav tam, a se bo raje osredotočil na OP Francije in dvoboje dvojic s svojim soigralcem, Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom, letos sta zmagala že na štirih turnirjih. »Sicer sem zavrnil možnost ogleda tekme med rdečimi in Realom v živo, bom pa zagotovo v hotelski sobi pred televizijskim sprejemnikom. Tako je bilo tudi leta 2019, ko je Liverpool v finalu premagal Tottenham. A bom verjetno obžaloval dejstvo, da nisem vzel vstopnice za tokratni spektakel. V Roland-Garrosu imam bogat tekmovalni spored, tudi v mešanih dvojicah, zato preživeti sobotni večer na štadionu, ne bo ravno tisto, kar bi potreboval kot počitek pred nedeljskimi igrami. Sicer sem si v Parizu v baru z navijači Liverpoola ogledal tudi poraz rdečih proti Realu leta 2018. Če ugibam, bo tokrat veliko golov, Liverpool pa bo zmagal s 3:2,« je omenil Neal Skupski, sicer poljskega rodu, čigar oče Ken je bil rezervni vratar Aston Ville in Stoke Cityja.  

17.00 Kolajna, ki si jo želijo vsi

To je kolajna, ki jo bo zmagovalcem nocojšnjega večera okoli vratu poveznil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti ima doma že tri podobna odličja, soboto lahko konča z rekordno četrto lovoriko v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Z Realom je osvojil tudi jubilejni deseti naslov, tako imenovano decimo, in sicer v lizbonskem finalu leta 2014, ko je kraljevi klub dolgo časa zaostajal, nato pa se z golom kapetana Sergia Ramosa izvlekel v podaljšek, kjer so nato zadeli Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo za končnih 4:1. Madridčani so se letos že kar nekajkrat vrnili iz navidez izgubljenega položaja, kako bo drevi v Parizu?

16.30 Argentinski teniški igralec moleduje za vstopnico

V Parizu seveda ob nocojšnjem finalu nogometne lige prvakov med Liverpoolom in Realom poteka tudi teniško odprto prvenstvo Francije. Teniški igralci iz nogometno zapriseženih držav pa so na trnih. Argentinec Diego Schwartzman, ta je v Roland-Garrosu že napredoval v osmino finala, tako obupno išče vstopnico za sobotni nogometni spektakel: »Želim v Saint-Denis, prireditelje turnirja, predsednika tudi glavnega moža francoske teniške zveze, sem že prosil, če mi lahko najdeta ta dragoceni kos papirja. Vem, da to lahko storita,« moleduje Schwartzman, ki se bo v 4. kolu pomeril z Novakom Đokovićem, ta je včeraj izločil Aljaža Bedeneta. »Obožujem nogomet, denimo v zadnjih dneh sem sledil svojemu moštvu Boca Juniors, osvojili smo naslov argentinskega prvaka. Zdaj je čas za ligo prvakov, vsi, ki smo tukaj v Parizu tudi nismo za Liverpool ali Real Madrid. Le užival bi rad ob tekmi,« je navrgel Argentinec.

Veliko presenečenje je na letošnjem turnirju pripravil tudi Španec Bernabé Zapata Miralles, ki je po zmagi nad Johnom Isnerjem javno zaprosil za vstopnico predsednika Reala Florentina Pereza. »Sem navijač Valencie, a rad vidim, da v evropskih tekmovanjih zmagujejo španska moštva. Upam, da mi bo uspelo priti do vstopnice. Tukaj zanjo javno prosim Florentina,« je dejal.

16.00 Predsednik Uefe brani Paris Saint-Germain

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je ob vse glasnejših kritikah bogatega Paris Saint-Germaina stopil v bran francoskega velikana, ta naj bi ogrožal tradicionalno nogometno elito. »Stvari se pač spreminjajo. Sicer pa naj se velika državna nogometna prvenstva, denimo med njimi tudi predsednik la lige Javier Tebas, raje brigajo za lastno dvorišče. Z njim se absolutno ne strinjam, vse kritike so že presegle mejo dobrega okusa,« je pred velikim finalom lige prvakov med Liverpoolom in Realom povedal Slovenec na čelu Evropske nogometne zveze. Pritisk se je v Španiji dvignil tudi zaradi tega, ker se je PSG, sicer tudi v dolgovih, dogovoril za podaljšanje pogodbe s Kylianom Mbappéjem, o njem pa se je dolgo časa šušljalo, da bo prestopil v Real Madrid. »Kolikor vem, je bila finančna ponudba PSG podobna Realovi,« je Čeferin omenil v urah pred sklepnim dejanjem elitnega tekmovanja v mestu luči. 

Bo Karim Benzema kakšno ušpičil tudi v finalu elitnega klubskega tekmovanja? FOTO: Molly Darlington/Reuters
Bo Karim Benzema kakšno ušpičil tudi v finalu elitnega klubskega tekmovanja? FOTO: Molly Darlington/Reuters

15.30 Čeferin: Benzema najbolj podcenjeni nogometaš v zgodovini

Realov Karim Benzema je v letošnji sezoni v ligi prvakov zabil že 15 golov in bil večkrat ključni dejavnik pri zasuku izida v prid kraljevega kluba. Štiriintridesetletnik je sicer v sezoni 2021/22 skupaj dosegel 44 zadetkov, z belim baletom odplesal do naslova španskega prvaka, je pa tudi favorit, da za storjeno v letošnjem tekmovalnem obdobju prejme tudi nagrado Zlata žoga s strani revije France Football. »Benzema je zagotovo eden najboljših igralcev na svetu, verjetno kar najboljši napadalec. Je pa tudi, v to sem prepričan, tudi eden od najbolj podcenjenih nogometašev v zgodovini,« pravi predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Trener Reala Carlo Ancelotti je dodal: »Zdaj se na igrišču in izven njega močneje čuti njegov osebni vpliv in vodilna vloga, kar se ni spremenilo, pa je njegova kakovost. Poleg tega pa je tudi ostal skromen, kot je bil vedno.«

15.00 Klopp finale posveča ukrajinskemu narodu

Liverpoolov trener Jürgen Klopp finale lige prvakov proti madridskemu Realu zaradi ruske agresije na Ukrajino posveča narodu napadene države. Zaključno dejanje letošnjega elitnega klubskega tekmovanja bi sicer moralo biti odigrano v Areni Gazprom v ruskem Sankt Peterburgu, a so ga zaradi ruskega vdora v sosedo prestavili v Pariz na štadion v Saint-Denisu. »Zadovoljen sem, da je dvoboj tukaj v Parizu, za to je tisoč razlogov. Vojna v Ukrajini še vedno poteka, tudi na to moramo pomisliti. Premestitev finala v francosko prestolnico je natančno tisto pravo sporočilo, ki ga mora dobiti Rusija. To sklepno dejanje z vsem srcem in stoodstotno igramo tudi za ukrajinski narod, prepričan sem, da si bo tudi del njega lahko prek televizijskih ekranov pogledal finale,« je pripomnil Nemec na klopi nogometašev iz mesta Beatlov.

Realova navijača v Parizu sta se dala portretirati. Kdo bo koga narisal v finalu lige prvakov? FOTO: Molly Darlington/Reuters
Realova navijača v Parizu sta se dala portretirati. Kdo bo koga narisal v finalu lige prvakov? FOTO: Molly Darlington/Reuters

14.30 Uefa bo razdelila med klube dve milijardi evrov

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo razdelila med klube, udeležence lige prvakov 2021/22, nagradni sklad v višini 1,95 milijarde evrov. Režim nagrajevanja je različen, 15 odstotkov si bodo klubi denimo razdelili po načelu TV pravic (292 milijonov €), 30 odstotkov pa po merilu uspešnosti v Evropi v zadnjih desetih letih. Ključna postavka je uspešnost klubov v tej sezoni – šteje vsak rezultat na poti do finala. Real Madrid bo denimo zaslužil več od Liverpoola tudi v primeru poraza. Madridčani bodo v primeru zmage iz naslova uspešnosti prejeli 120 milijonov evrov, v primeru poraza bodo bogatejši za 115 milijonov €. To je več, kot bi Liverpool zaslužil v primeru drevišnje zmage (109 mio evrov). K tem zneskom je treba nato prišteti še del iz že omenjenih fondov za nagrade od TV pravic in desetletne uspešnosti v Evropi pod okriljem Uefe.

image_alt
Čeferin v težavah: Vsi želijo biti del velikega spektakla

14.00 Drevišnja tekmeca Real Madrid in Liverpool sta na vrhu

Real in Liverpool sodita med najuspešnejše nogometne klube v zgodovini čudovite igre z žogo. Ligo prvakov in njenega predhodnika pokal državnih prvakov je doslej resda osvojilo 21 različnih klubov. Največ lovorik, 13, bogati prav vitrino madridskega Reala, sledijo Milan (7), Liverpool (6), Bayern in Barcelona (oba po 5), Ajax (4), Manchester United in Inter (oba po 3), po dve zmagi v finalih elitnega tekmovanja so si izborili Benfica, Nottingham Forest, Juventus, Porto in Chelsea, po eno pa Celtic, Feyenoord, Aston Villa, Hamburger SV, Steaua, PSV, Crvena zvezda, Marseille in Borussia Dortmund.

Bo med trenerjem Reala Carlom Ancelottijem in njegovo soprogo Mariann Barrena padel tudi zmagoviti poljub po finalu? FOTO: Molly Darlington/Reuters
Bo med trenerjem Reala Carlom Ancelottijem in njegovo soprogo Mariann Barrena padel tudi zmagoviti poljub po finalu? FOTO: Molly Darlington/Reuters

13.30 Najmočnejše nogometno tekmovanje na svetu bo trajalo skoraj leto dni

Kvalifikacije za ligo prvakov so s prvimi tekmami odprli že 22. junija lani, zadnje tekme so igrali 25. avgusta. Tudi slovenski prvak je krenil v boj za Uefino paradno tekmovanje. Mura je v 6. in 13. julija v prvem kolu kvalifikacij opravila z makedonskim prvakom Škendijo (1:0, 5:0), v naslednjem situ je bil zanjo 21. in 28. julija premočan bolgarski Ludogorec (0:0, 1:3). Prekmurci so se nato prebili v konferenčno ligo, kjer so premagali tudi Tottenham, trener Ante Šimundža pa se je po prvem delu sezone preselil prav na klop Ludogorca.

image_alt
Zakaj je Aleksander Čeferin zmagal že pred vrhuncem v Parizu

13.00 Owen prepričan o visoki zmagi Liverpola

»Mislim, da je Liverpool boljši od Reala, ki bi ga lahko tudi odpihnil. Moja napoved je 3:1 ali 3:0,« je za Daily Mail povedal Michael Owen, nekdanji član obeh ekip, ki je v karieri nosil tudi dres Manchester Uniteda in Newcastle Uniteda. »V tem trenutku je Liverpool predober za Real,« je nadaljeval osvajalec zlate žoge iz leta 2001, ko je še nosil rdeči liverpoolski dres. Glede dvoboja na zelenici v Parizu je še povedal, da bo Real verjetno prepustil posest tekmecem in čakal na nasprotne napade. »Vsak tekmec se bo Liverpoolu po robu postavil tako, da bo njegovo visoko postavljeno ekipo poskušal presenetiti s podajami za hrbet. Ko bo šel naprej Trent Alexander-Arnold, bi lahko Liverpoolu na svojem položaju močno škodoval Vinicius, ki bo med ključnimi dejavniki finala,« je še dodal Owen, ki zdaj tekme kot strokovni komentator spremlja za televizijo BT Sports.

Navijači Liverpoola so znani veseljaki. Za varnost vseh v Parizu bo skrbelo več tisoč policistov in vojakov. FOTO: Thomas Coex/AFP
Navijači Liverpoola so znani veseljaki. Za varnost vseh v Parizu bo skrbelo več tisoč policistov in vojakov. FOTO: Thomas Coex/AFP

12.30 Mané takoj po finalu o lastni prihodnosti

Napadalec Liverpoola Sadio Mané je pred finalno tekmo v Parizu dejal, da pripravlja »poseben« odgovor na vprašanje o svoji prihodnosti na štadionu Anfield, ki naj bi ga razkril takoj po dvoboju. »Lahko vam odgovorim, da se počutim zelo dobro. Povsem sem osredotočen na sobotno tekmo, to je edini odgovor, ki ga lahko dam pred takšno tekmo. A če se vrnete v soboto, vam bom brez dvoma dal najboljši odgovor, ki ga lahko slišite. Gre za nekaj posebnega. Takrat boste slišali vse, kar si želite,« je bil skrivnosten Mané, ki je z reprezentanco Senegala letos osvojil tudi svoj prvi afriški naslov in je že več sezon med ključnimi posamezniki moštva Jürgna Kloppa. Pogodba se nogometašu, ki ga je na Otok iz Salzburga leta 2014 pripeljal Southampton, izteče junija 2023.

12.00 Zmeda v pristanišču

Več kot 70.000 privržencev Liverpoola naj bi do današnjega popoldneva pripotovalo v Madrid zgolj z Otoka. Zato niti ni presenetljiva gneča zadnjih dni na vseh večjih letališčih v Veliki Britaniji, zlasti na londonskih Gatwicku in Stanstedu ter v Manchestru, Bristolu in Liverpoolu. Prav posebej pa so tokrat opazne dolge kače čakajočih avtomobilov za trajekte proti Franciji, ki številne slovenske turiste spominjajo na znane prizore čakanja prevoza sredi poletne sezone za otoke v Kvarnerju in Dalmaciji. Pristanišče v Doverju je bilo kot mravljišče, eden številnih navijačev Liam Devlin pa je čakanje na svojem twitterju označil kot popolno zmedo.

11.30 Francoski sodnik Realu že prinesel srečo

Četudi v drevišnjem finalnem spektaklu ne bo francoskega kluba, bo delež Francije v tem večeru zelo viden. Pa ne le zavoljo pariškega prizorišča ali navzočnosti prvega madridskega strelca Karima Benzemaja. Tekmo bo sodil 40-letni Francoz Clement Turpin, ob njem bodo rojaki v vlogah drugih sodnikov kot tudi osrednji kontrolor v sobi za VAR. Glavni delilec pravice je bil sicer v tej sezoni med akterji na šestih tekmah lige prvakov, dvakrat v izločilnem delu. Najprej v Münchnu, ko je Bayern visoko odpravil goste iz Salzburga (7:1), nato pa je prinesel srečo tudi današnjim finalistom iz Madrida v Londonu, ko so ti ugnali domači Chelsea (3:1).

Clement Turpin je nazadnje v ligi prvakov sodil tekmo Chelseaja in današnjega finalista Reala. FOTO: Tony Obrien/Reuters
Clement Turpin je nazadnje v ligi prvakov sodil tekmo Chelseaja in današnjega finalista Reala. FOTO: Tony Obrien/Reuters

11.00 V Afriki zaradi Pariza za 24 ur preložili svoj finale

Tudi v Afriki je ob tem koncu tedna opazen močan nogometni utrip, saj je tudi tam napočil čas finalnega dvoboja lige prvakov. Le da gre v tem primeru za afriški nogometni prostor in tako veliki dvoboj Al Ahlyja (Egit) in Wydada (Maroko). Tekma bi morala biti jutri zvečer, toda ker bo Patrice Motsepe, predsednik Afriške nogometne zveze, med navzočimi na današnjem pariškem spektaklu in ker ob tem ni zanesljivo, da bi se do jutrišnjega popoldneva vrnil v Casablanco na finale pod streho svoje zveze, so to tekmo prestavili za 24 ur. Moštvi iz Egipta in Maroka se bosta za naslov celinskega prvaka pomerili v ponedeljek ob 21. uri.

image_alt
Pričakujejo spektakel, ki bo potrdil veličino evropskega nogometa

10.30: Čeferin: Vsi želijo biti del edinstvenega spektakla

Pred finalom lige prvakov smo govorili tudi z Aleksandrom Čeferinom. Predsednik Uefe nam je zatrdil, da pričakuje poseben vrhunec sezone. »Pariz je bil nazadnje gostitelj finala lige prvakov leta 2006. Letos je dodatno simbolično, saj Francija predseduje Evropski uniji. Pariz je fantastično mesto z izjemno infrastrukturo. Pravzaprav je edini nerešljiv izziv izredno zanimanje za vstopnice, ki presega zmogljivosti legendarnega Stade de France,« nam je Aleksander Čeferin opisal razmere v francoski metropoli in dodal: »Vsi želijo biti del edinstvenega spektakla in največjega športnega dogodka na svetu.« Več v članku.

image_alt
Največ dela bo z navijači, ki jih ne bo štadionu

10.00: Za varnost v Parizu skrbi 6800 policistov in vojakov

Težko je oceniti, koliko navijačev Liverpoola in Reala bo prispelo v Pariz. Glavno francosko mesto je Liverpoolu in Madridu dovolj blizu, da lahko eni in drugi prispejo na dan tekme in po njej tudi odidejo domov, ne da bi sploh iskali prenočitev. Kot je že običajno za noč po finalu, so cene še bolj zasoljene kot sicer, a tudi sicer je v Parizu težko najti poceni prenočitev. Za varnost navijačev in drugih gostov v Parizu skrbi 6800 policistov in vojakov, je v reportaži iz Pariza zapisal Delov novinar Aljaž Vrabec.

9.30: Prosinečki: V prednosti Liverpool, Real pa je vajen zmagovati

Velika anketa v Delu je prinesla zanimive odgovore, kaj pričakujejo znana imena od letošnjega finala lige prvakov. Nekdanji as Robert Prosinečki, danes trener Olimpije, je bil zgovoren: »Sem Realovec in si želim njegovo zmago. Po tem, kako se je razpletala sezona v ligi prvakov, je Liverpool morda v rahli prednosti, ampak Real je vajen zmagovati. Si lahko favorit proti moštvu, ki je izločilo PSG, Chelsea, Manchester City? Proti Realu nihče ni favorit. Posamezniki? Karim Benzema je bil na vsaki tekmi jeziček na tehtnici in brez konkurence, seveda ob mojem Luki Modriću. Liverpool ima strahovito kakovostno napadalno zasedbo, Mohamed Salah, Sadio Mane, Diogo Jota ali Luiz Diaz imajo neverjetno veliko kakovost.«

Aleksander Čeferin pričakuje poseben spektakel. FOTO: Franck Fife/AFP
Aleksander Čeferin pričakuje poseben spektakel. FOTO: Franck Fife/AFP

9.00: Klopp: Razumem maščevanje, toda vanj ne verjamem

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je finale napovedal v zanimivem kontekstu. »Ne verjamem v maščevanje. Ga sicer razumem, a preprosto mislim, da to ni ravno fantastična ideja,« je napovedal Klopp, ki se je po boleči izkušnji v Kijevu 2018 – ko je Liverpool izgubil z Realom – nato že eno leto kasneje dokončno otresel oznake večnega poraženca, in sicer ravno v Madridu, kjer je z Liverpoolčani premagal Tottenham in stopil na najvišjo stopničko. »To je finale lige prvakov, zato je moč opaziti, da bolečina ni več tako prisotna. Nikoli ne veš, kolikokrat boš igral v finalu, zato moraš zgrabiti vsako priložnost,« je dodal Klopp.

image_alt
Čeferin v težavah: Vsi želijo biti del velikega spektakla

Nogometaši madridskega Reala in Liverpoola se bodo danes merili v finalu lige prvakov 2021/22. Odločilni dvoboj elitnega tekmovanja se bo na pariškem stadionu Stade de France začel ob 21. uri. V jubilejnem 30. finalu, odkar se tekmovanje imenuje liga prvakov, bo Real Madrid lovil rekordno 14., Liverpool pa svojo sedmo zvezdico. Kluba se tretjič merita v finalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, pred tem sta se srečala leta 1981, na Parku princev v Parizu so zmagali rdeči, in 2018, ko so bili v Kijevu boljši Madridčani. Dogajanje v Parizu bomo podrobno spremljali.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine