Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Koper odnesel vse točke iz Stožic, zmagoviti zasuk Maribora

Mura v Sežani osvojila le točko, rumeno-modri so jo z uspehom proti Olimpiji ujeli, vijolični šele ob koncu strli odpor Domžalčanov.
Stefan Stevanović je povzročal domačim zmajem veliko preglavic, za konec pa je zabil še gol za zmago Kopra. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Stefan Stevanović je povzročal domačim zmajem veliko preglavic, za konec pa je zabil še gol za zmago Kopra. FOTO: Voranc Vogel/Delo
S. U., M. Š.
7. 11. 2020 | 17:57
7. 11. 2020 | 21:49
4:07
Potem ko so na petkov večer celjski nogometaši do vrha napolnili mrežo tekmecev iz Kidričevega, na premieri pisanega sobotnega sporeda v domačem nogometnem prvenstvu ni bilo tako živahno: v Sežani sta se Tabor in Mura razšla brez golov. 

Prekmurci, vodilni pred popoldanskim derbijem Olimpije in Kopra, so tako osvojili le točko, z igro na tujem pa tokrat niso kaj prida navdušili poznavalcev in tudi svojih številnih privržencev. Resda so bili pogosteje pri žogi (posest 55:45), a le dvakrat so streljali v okvir vrat. Zadnjih sedem minut so imeli igralca več, potem ko je sodnik Slavko Vinčič izključil domačega Marka Ristića, toda spremembe ni bilo več – tekma se je končala z 0:0.


Boleč poraz Olimpije


Precej bolj pestro je bilo nato v Stožicah. Resda v prvem polčasu sobotnega derbija golov ni bilo, a že takrat vratarjema ni bilo dolgčas. Koprčani so se podobno kot ob zadnjem gostovanju v Mariboru predstavili z ustvarjalno igro, nikakor ne sodijo med tiste, ki pridejo v Stožice ali Ljudski vrt in se nato tam zgolj branijo. Toda osmoljenec je bil tudi domači napadalec Andres Vombergar, dvakrat je po strelu z glavo zadel okvir vrat.

Po filigransko natančni akciji s sklepno podajo Nardina Mulahusejnovića strelcu Nikoli Krajinoviću je Koper vodil, Olimpija se je z izenačenjem hitro pobrala, toda to Primorcev ni zmedlo. Še naprej so razmišljali tudi o aktivnosti in napadu in tako po hitri akciji prek Stefana Stevanovića, enega najbolj živahnih na igrišču, zabili gol za zmago in prodor na vrh lestvice.


Vijolični trepetali za zmago


Na Ljudskem vrtu so se morali favorizirani Mariborčani zelo potruditi, da so vendarle strli odpor oslabljenih Domžalčanov, ki so z golom Daria Kolobarića že v 11. minuti prešli v vodstvo z 1:0. Vijolični so prek Rudija Požega Vancaša izenačili v 48. minuti, na 2:1 pa je šest minut pozneje povišal Jan Mlakar.

Toda Domžalčani se niso vdali; v 58. minuti je rezultat poravnal Tonči Mujan, osem minut pozneje pa je goste v vodstvo popeljal še Sven Karić. Na 3:3 je v 75. minuti izenačil Špiro Peričić, zmago pa je Mariborčanom šele v 85. minuti priigral Aljoša Matko.


Djuranović: Bili smo oškodovani


»To je bila nora tekma, želel bi si, da v prihodnje ne bi več prejemali toliko golov,« si je zaželel domači trener, Italijan argentinskega rodu Mauro Camoranesi, ki mu je po zmagi, s katero so se Mariborčani zavihteli na vrh prvenstvene lestvice (z enakim številom točk kot Mura in Koper), vidno odleglo.

Na drugi strani domžalski trener Dejan Djuranović seveda ni bil zadovoljen z razpletom. »Želeli smo si več, tudi zaslužili smo si več. Po informacijah, ki sem jih dobil, smo bili namreč oškodovani,« je izjavil Djuranović.

Zadnja tekma dneva med Gorico in Bravom se je razpletla brez zadetkov.


PrvaLiga Telekom, 11. kolo


včeraj: 

Celje : Aluminij 4:0 (Božić 7., 51., Vrbanec 70., Kuzmanović 90+2.)

danes:

Tabor : Mura 0:0

Olimpija : Koper 1:2 (Marin 58.; Krajinović 52., Stevanović 76.)

Maribor : Domžale 4:3 (Požeg Vancaš 48., Mlakar 54., Peričić 75., Matko 85.; Kolobarić 11., Mujan 58., Karić 66.)

Gorica : Bravo 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine