Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Chelseajeva mreža napolnjena do vrha

WBA kar s 5:2 zmagal na Stamford Bridgeu. Manchester City osvojil točke pri Leicester Cityju, Liverpool gladko zmagal na štadionu Emirates pri Arsenalu.
Brazilec Matheus Pereira (desno) je pokopal Chelsea na Stamford Bridgeu. FOTO: Mike Hewitt/AFP
Brazilec Matheus Pereira (desno) je pokopal Chelsea na Stamford Bridgeu. FOTO: Mike Hewitt/AFP
P. Z., S. U., M. Ž.
3. 4. 2021 | 12:06
4. 4. 2021 | 22:29
4:21
V angleški nogometni ligi so ta konec tedne potekale tekme 30. kola. Vodilni Manchester City je vknjižil nove tri točke, Chelsea je doživel prvi poraz pod Thomasom Tuchlom, aktualni prvak Liverpool pa se je z zmago znova vrnil v boj za ligo prvakov.

Chelsea, ki lovi zadnji vlak za ligo prvakov, je najprej gostil že skoraj odpisani WBA, ki pa je presenetil z zmago s 5:2. To je bil prvi poraz Londončanov po 14 tekmah, odkar jih je prevzel Nemec Thomas Tuchel.

Za modre, ki so sloveli po jekleni obrambi, se je za usodno izkazala izključitev Thiaga Silve v 29. minuti, ko je Chelsea vodil z 1:0 po golu Christiana Pulišića. Potem se je zgodba zasukala, dvakrat je zadel Matheus Pereira ter po enkrat Callum Robinson in Mbaye Diagne za 1:4.

 

Nekaj upanja je domači ekipi povrnil zadetek Masona Mounta, ampak končalo se je s še enim zadetkom Robinsona in presenetljivo zmago gostov Sama Allardycea, ki ohranjajo upanje na obstanek. Junak tekme je bil Brazilec Pereira, ki je dosegel dva gola in dve asistenci.

Londončani so pred tekmo lige prvakov s Portom doživeli zaušnico in ogrozili četrto mesto. Nanj se lahko povzpne West Ham, blizu so tudi Tottenham, Liverpool in Everton.

Arsenal in Liverpool sta odigrala derbi večera, boljši so bili lanskoletni prvaki. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Arsenal in Liverpool sta odigrala derbi večera, boljši so bili lanskoletni prvaki. FOTO: Laurence Griffiths/AFP


Manchester City je težko gostovanje pri Leicester Cityju, pogosto strupu za favorite, prestal brez praske in se z zmago ob golih Benjamina Mendyja in Gabriela Jesusa utrdil na vrhu lestvice.

Derbi kola je bil nocoj v severnem Londonu, kjer je gostoval prvak Liverpool in si z zmago s 3:0 (Jota 2, Salah) priigral dobro popotnico za torkovo prvo tekmo proti Real Madridu v četrtfinalu lige prvakov.


Tottenhamu le točka


Petouvrščeni Tottenham je izgubil dve pomembni točki v hudem boju za ligo prvakov, potem ko je pri Newcastlu igral neodločeno 2:2.

Domači so povedli v 22. minuti prek Joelintona, vendar pa njihovo vodstvo ni trajalo dolgo. Na sceno je stopil Harry Kane ter med 30. in 34. minuto zadel dvakrat, s čimer se je z 19 goli vrnil na prvo mesto najboljših strelcev na Otoku.

Londončani so imeli zmago v žepu vse do 85. minute, ko je za delitev točk zadel Joseph Willock
Dva zadetka Harryja Kanea sta Tottenhamu prinesla le točko. FOTO: Stu Forster/Reuters
Dva zadetka Harryja Kanea sta Tottenhamu prinesla le točko. FOTO: Stu Forster/Reuters


»Vsakič, ko si v prednosti, kot smo bili v tej sezoni že večkrat, in le-to zapraviš v zadnjih desetih minutah, je to težko sprejeti. Mislim, da bi morali biti boljši v drugem polčasu, bili smo površni. Nismo izkoristili priložnosti in bili za to kaznovani. Prvi polčas smo končali z dvema goloma, vendar pa nismo prenesli momentuma v drugega. Newcastlu smo dopustili, da se je vrnil v igro, po prejetem golu pa smo imeli premalo časa za odgovor,« je bil razočaran dvakratni strelec Kane.
 

Greenwod poskrbel za poln izkupiček Manchester Uniteda


Na zadnji nedeljski tekmi je Manchester United na Old Traffordu z 2:1 premagal Brighton in se utrdil na drugem mestu.

Rdeči vragi so se do treh točk prebili po preobratu. Najprej je v 13. minuti za vodstvo gostov zadel nekdanji napadalec Uniteda Danny Welbeck, ki je ob predložku z desne strani preskočil Aarona Wan-Bissako in iz drugega poskusa premagal Deana Hendersona.

Rdeči vragi so v drugem delu zadeli dvakrat. V 62. minuti je po podaji Bruna Fernandesa izenačil Marcus Rashford, tekmo pa je v 83. minuti odločil Mason Greenwood.

Anglija, 30. kolo:
Chelsea : West Bromwich 2:5 (Pulišić 27., Mount 71.; Pereira 45+2, 45+4, Robinson 63., 91., Diagne 68.)
Leeds : Sheffield United 2:1 (Harrison 12., Jagielka 49./ag; Osborn 45+2)
Leicester City : Manchester City 0:2 (Mendy 58., Jesus 74.)
Arsenal : Liverpool 0:3 (Jota 64., 82., Salah 68.)
Southampton : Burnley 3:2 (Armstrong 31., Ings 42., Redmond 66.; Wood 12./11m, Vydra 28.)
Newcastle : Tottenham 2:2 (Joelinton 28., Willock 85.; Kane 30., 34.)
Aston Villa : Fulham 3:1 (Trezeguet 78., 81., Watkins 87.; Mitrović 61.)
Manchester United : Brighton 2:1 (Rashford 62., Greenwood 83.; Welbeck 13.)
Ponedeljek
Everton - Crystal Palace (19)
Wolverhampton - West Ham (21.15)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine