Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vlado Šajn o Mbappejevem golu: Pravilen, a pravilo je nesmiselno

Sodniška komisija pri Evropski nogometni zvezi bo predlagala spremembo pravila, ki je bistveno vplival na razplet finalne tekme lige narodov.
Takole je Kylian Mbappe zabil zmagoviti gol med tekmo Francije in Španije. FOTO: Miguel Medina/Reuters
Takole je Kylian Mbappe zabil zmagoviti gol med tekmo Francije in Španije. FOTO: Miguel Medina/Reuters
11. 10. 2021 | 11:30
11. 10. 2021 | 15:16
1:34
»Odločitev glavnega sodnika Anthonyja Taylorja je bila pravilna in v skladu s pravili sojenja,« je o najbolj spornem trenutku na včerajšnji finalni tekmi nogometne lige narodov povedal častni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in visoki član sodniške komisije pri Evropski nogometni zvezi Vlado Šajn.

Kylian Mbappe je bil v trenutke podaje Thea Hernandeza v ofsajdu, a se je španski branilec Eric Garcia pri preprečevanju podaje dotaknil žoge, s čimer napadalčev položaj pred podajo ni imel več vpliva.

Vlado Šajn je zatrdil, da Uefa želi spremeniti omenjeno pravilo o ofsajdu. FOTO: Jože Suhadolnik
Vlado Šajn je zatrdil, da Uefa želi spremeniti omenjeno pravilo o ofsajdu. FOTO: Jože Suhadolnik
V svetovnih sodniških krogih eden od najbolj cenjenih mož je tako razblinil neznanke o regularnosti gola napadalca pariškega St-Germaina, s katerim je Francija premagala Španijo z 2:1 in prišla do edine manjkajoče lovorike. Toda Šajn je za Delo razkril tudi drugo plat medalje.

»To je pravilo, ki je nesmiselno in ga pri UEFA ne podpiramo. Pri UEFA se zavzemamo za spremembo pravila, zato bomo tudi predlagali, da ga spremenijo. Toda o tem ne določa UEFA, temveč Mednarodni nogometni odbor (IFAB), ki je edini odgovoren za spremembo pravil nogometne igre," je še pojasnil eden od najvidnejših slovenskih funkcionarjev v evropski in svetovni nogometni družini.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine