Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Valižani bodo uspehom reprezentance nazdravljali s pivom kapetana

Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale, ki se je po slovesu od madridskega Reala pridružil ameriškemu Los Angeles FC, je dobil svoje pivo.
Gareth Bale in steklenica piva Wales pivo reprezentanca SP 2022 Katar svetovno prvenstvo v Katarju Los Angeles FC LAFC LA FC Foto Glamorgan Brewing Co/twitter
Gareth Bale in steklenica piva Wales pivo reprezentanca SP 2022 Katar svetovno prvenstvo v Katarju Los Angeles FC LAFC LA FC Foto Glamorgan Brewing Co/twitter
1. 10. 2022 | 08:41
1. 10. 2022 | 08:58
1:51

Manj kot dva meseca pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo gostil Katar, je Gareth Bale v sodelovanju s pivovarno Glamorgan predstavil pivi Bale Ale in Bale Lager, s katerima želi valižanski as, ki bo z reprezentanco na SP nastopil prvič po 64 letih, pokloniti dosežku z zgodovinsko vrednostjo.

Pivo bo s 3. oktobrom začela prodajati veriga supermarketov Tesco, cena steklenice pa znaša 2 evra. Do leta 2023 želi Bale prodreti tudi v Kalifornijo. Za agencijo PA je 33-letni kapetan reprezentance potrdil, da bo nekaj odstotkov od zaslužka namenjenih tudi razvoju valižanskega nogometa. 

»Naš cilj je vrniti nekaj valižanskemu nogometu, še posebej želimo pomagati pri razvoju nogometne infrastrukture na lokalni ravni po celotni državi. Upajmo, da bodo navijači uživali v Bale Alu in Bale Lagerju med našimi letošnjimi nastopi na mundialu,« si je zaželel Bale.

Dobro mu gre tudi pri prodaji dresov, saj je dres nogometaša, ki ga je izbrusila slovita nogometna šola Southamptona, kasneje pa je nastopal tudi za Tottenham in madridski Real, manj kot tri mesece po prestopu v ameriško nogometno prvenstvo MLS najbolje prodajan v ligi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine