Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Torinu se še vedno klanjajo stari dami

Milan po zmagi nad Genoo na vrhu lestvice italijanske nogometne lige.
Poljak Arkadiusz Milik je zabil drugi Juventusov gol v torinskem derbiju. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Poljak Arkadiusz Milik je zabil drugi Juventusov gol v torinskem derbiju. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Š. R., STA
7. 10. 2023 | 23:16
2:04

Nogometaši Milana so se po zmagi v gosteh pri Genoi z 1:0 v 8. kolu italijanske lige prebili na vrh lestvice. Drugi je Inter, ki je igral 2:2 z Bologno. Torinski derbi je pripadel Juventusu z 2:0.

Inter je proti Bologni prišel le do točke, potem ko je pri gostih Joshua Zirkzee izenačil v 52. minuti. Pred tem sta za Inter zadela Francesco Acerbi in z desetimi goli prvi strelec lige Lautaro Martinez, pri Bologni pa Riccardo Orsolini.

Milan pa je gostoval pri Genoi. Ob koncu tekme sta si obe ekipi priigrali po en rdeči karton, pri Milanu ga je dobil vratar Mike Maignan, pri Genoi pa Josep Martinez. Malo pred tem, v 87. minuti, je zmagoviti gol dosegel Christian Pulišić.

Torinski derbi med Juventusom in Torinom je dobila črno-bela zasedba. Juventus, priljubljeno imenovan stara dama, je povedel v 47. minuti z zadetkom Federica Gattija, prednost pa podvojil z golom Arkadiusza Milika v 62. minuti.

V petek so nogometaši Udineseja nadaljevali niz osmih tekem brez zmage. Tokrat so se v gosteh z Empolijem razšli brez zmagovalca z 0:0. Jaka Bijol je odigral vso tekmo za Videmčane, medtem ko drugih Slovencev ni bilo v kadru obeh ekip.

Vratarja Lovra Štubljarja pri Empoliju tokrat ni bilo na klopi za rezervne igralce, mladega Davida Pejičića pa ni bilo v kadru Videmčanov. Sandi Lovrić je pri Udineseju prisilno počival zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na zadnji prvenstveni tekmi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine