Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V tekmo za euro nabrušeni kot že dolgo ne (SPREMLJAMO V ŽIVO)

Ob 20.45 se bo v skupini G začela kvalifikacijske tekma za EP prihodnje leto med Slovenijo in Poljsko, ki je zmagal vse štiri tekme.
6. 9. 2019 | 17:44
6. 9. 2019 | 23:28
2:06
Končno! Tako enotni so bili pred današnjo peto kvalifikacijsko tekmo v skupini G za evropsko prvenstvo prihodnje leto v taboru slovenske nogometne reprezentance kot navijači. Selektor Matjaž Kek, največja zvezdnika reprezentance Josip Iličić in Jan Oblak ter drugi reprezentantje so naposled dočakali, da bodo igrali pred do zadnjega kotička napolnjenimi tribunami štadiona v Stožicah (preko 15.000 gledalcev), navijači pa eno od boljših reprezentanc na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim.

Po dveh neodločenih izidih z Izraelom v gosteh in s Severno Makedonijo doma (obakrat 1:1) in zmagi v Latviji se za Slovenijo prav v dvoboju z doslej stoodstotno Poljsko začenja ključni del kvalifikacij. Če želijo Kekovi fatnje ostati v boju za 2. mesto in neposredno uvrstitev na EP, je zmaga tako rekoč nujna, toda tudi točka bi zadovoljila slovenski tabor. Za Slovenijo bo nemara še veliko bolj prelomna tekma v ponedeljek proti Izraelu prav tako v Stožicah.

Selektor Kek je izbral pričakovano začetno enajsterico, vključno z Renejem Krhinom, ki v dosedanjem delu sezone še ni igral niti minute ligaške tekme za Nantes zaradi poškodbe. Toda za bitko s Poljsko, ki je odlično zasidrana v slovenskih srcih, potem ko jo je Slovenija v kvalifikacijah za SP leta 2010 pred desetimi leti premagala kar s 3:0 v Ljudskem vrtu. To je bila tekma in velika zmaga, ki je razkrila veliko moč in mundialske ambicije tedanje slov enske reprezentance. V zdajšnji zasedbi je iz tistega rodu le kapetan Bojan Jokić, ki pa izpustil večerni spektakel zaradi rumenih kartonov. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine