Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčani premagali Celjane

Nogometaši Tabora in Domžal so se razšli z neodločenim izidom 1:1, nova zmaga vijoličnih.
Aljoša Matko (levo) je zabil oba gola za Maribor. FOTO: Uroš Hočevar
Aljoša Matko (levo) je zabil oba gola za Maribor. FOTO: Uroš Hočevar
B. E., M. Š.
25. 11. 2020 | 16:06
25. 11. 2020 | 19:55
2:47
Nogometaši Tabora in Domžal so v nadaljevanju 13. kola PrveLige Telekom igrali neodločeno 1:1 (1:1). Moštvi sta se prvič v zgodovini medsebojnih prvoligaških obračunov razšli brez zmagovalca. Toda izid dokaj nezanimive tekme brez veliko priložnosti ustreza dogodkom na igrišču.

Sprva so bili boljši Domžalčani, v drugem delu pa gostitelji, a pobude niso kronali z zmagovitim golom. Pri zadetku za vodstvo gostov z 1:0 so imeli veliko smolo, saj je po kotu, ko je žoga preletela Slobodana Vuka, zadela Klemna Nemaniča in se odbila v mrežo. Le nekaj minut pozneje se Dario Kolobarič ni najbolje znašel pred vrati Jana Koprivca , zato pa je Tabor izkoristil že svojo prvo priložnost in edino v prvem delu. Mario Babić je poslal odlično podajo za hrbet domžalske obrambe, grški napadalec Kristos Rovas je bil hitrejši od vratarja Grege Šorčana in žogo z zunanjim delom stopala poslal v mrežo.


Matko dvakrat v polno


V drugi tekmi dneva so se nove zmage veselili Mariborčani, ki so v štajerskem derbiju z 2:0 (1:0) v gosteh premagali Celjane. Oba gola je dosegel Aljoša Matko, prvega v 14., drugega pa v 58. minuti. S tem uspehom, že četrtim zaporednim, so se varovanci trenerja Maura Camoranesija znova povzpeli na vrh prvenstvene lestvice, na kateri imajo dva točka naskoka pred Koprčani.

Rudi Požeg Vancaš je po zmagi Maribora povedal: »Mislim, da smo danes zasluženo zmagali, vsako tekmo je dobro obdržati svoj gol nedotaknjen. Izgledamo dobro, v napadu smo boljši, popravili smo fazo obrambe, ne prejemamo naivnih zadetkov iz prekinitev. Če mi prvi zadenemo, nasprotniki zelo težko obrnejo rezultat.«
 

PrvaLiga Telekom, 13. kolo:


Torek:
Koper : Bravo 2:1 (Žužek 44., 1:1 Maher 61., 2:1 Vršič 84./11 m)
Gorica : Mura 0:1 (Bobičanec 45.)
Sreda:
Tabor : Domžale 1:1 (Rovas 27.; Nemanič 13./avt)
Celje : Maribor 0:2 (Matko 14., 58.)
Četrtek:
Olimpija – Aluminij (17)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine