Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Prosinečkijevi enajsterici tudi Figo, Ronaldo in Guardiola

Robert Prosinečki je izbral idealno enajsterico nogometašev, s katerimi je igral v bogati karieri.
Robert Prosienčki let 2018 v vlogi selektorja Bosne in Hercegovine. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Robert Prosienčki let 2018 v vlogi selektorja Bosne in Hercegovine. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
F. T.
25. 4. 2021 | 18:00
2:02
Legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki je bil nemara eden tehnični najbolje podkovanih asov v zgodovini nogometne igre. V svoji karieri je igral za številne klube, tudi najmočnejše na svetu, ob tem je v majici Hrvaške odigral 49 tekem in prispeval 10 golov, že prej je opozoril nase v dresu Jugoslavije in bil denimo leta 1990 najboljši mladi nogometaš svetovnega prvenstva v Italiji. Vrhunec njegove kariere je bilo tretje mesto s Hrvaško na mundialu v Franciji 1998.

Sloviti velemojster je začel člansko kariero leta 1986 v majici zagrebškega Dinama, končal jo je leta 2004 v majici Zagreba, vmes je igral na postajah, ki so jo predstavljali Crvena zvezda, Real Madrid, Oviedo, Barcelona, Sevilla, Dinamo Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Standard, Portsmouth in ljubljanska Olimpija.


Pred leti tudi kandidat za selektorja Slovenije


Pozneje se je 52-letnik uveljavil tudi kot trener, kandidiral je tudi za selektorja Slovenije, nazadnje je lani vodil turškega prvoligaša Denizlispor. Prosinečki je torej spoznal veliko slovitih nogometnih imen, požel ogromno simpatij zavoljo vrhunske tehnike, zdaj je razkril še podatek, kdo ga je v karieri najbolj navdušil. Izbral je namreč idealno enajsterico nogometašev, s katerimi je igral.



Prosinečkijeva enajsterica (4-3-3): vratar Francisco Buyo, desni bok Albert Ferrer, levi bok Rafael Gordillo, štoperja Fernando Hierro in Miodrag Belodedić, defenzivni vezist Pep Guardiola, zvezna igralca Michu in Dejan Savičević, napadalci Luis Figo, Ronaldo, Luis Enrique.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine