Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Petarda na Etihadu, Juve in Milan suverena

Ponedeljek je prinesel tekme v angleški premier league, italijanski serie A in španski primeri division. Favoriti brez praske.
Riyad Mahrez je zadel iz 11-metrovke. FOTO: AFP
Riyad Mahrez je zadel iz 11-metrovke. FOTO: AFP
J. H.
22. 6. 2020 | 23:56
22. 6. 2020 | 23:58
3:26
Tudi običajno skromnejši nogometni ponedeljek je prinesel kar nekaj razburljivosti za gledalce pred malimi zasloni. V Angliji je Manchester City želel potrditi dobro formo in po Arsenalu (3:0) vpisati tri točke tudi proti Burnleyju, kar mu je več kot uspelo.

Že ob polčasu je imela ekipa Pepa Guardiole po zadetkih Phila Fodena in dveh Riyada Mahreza prednost treh zadetkov. Ta se je povečala na pet, ko sta zadela še David Silva in drugič mladi Foden.



Na lestvici še vedno suvereno vodi Liverpool, ki je v nedeljo igral neodločeno pri mestnem tekmecu Evertonu. Za potrditev naslova angleškega prvaka, prvega po 30 letih, potrebuje le še pet točk. V sredo bo gostil Crystal Palace.

Tik pred današnjo tekmo je vodstvo elitnega angleške ligaškega tekmovanja sporočilo, da je bil še en nogometaš pozitiven na novi koronavirus. Njegove identitete niso razkrili, gre pa za 18. pozitiven primer v premier league. Doslej so opravili že 12.057 tovrstnih testov.


 

Ronaldo in Dybala v polno


V Italiji so bile na sporedu tri tekme, vodilni Juventus je po porazu v finalu pokala proti Napoliju rane celil na gostovanju v Bologni. Že v prvem polčasu si je prvak priigral odločilno prednost, zadela sta Cristiano Ronaldo (11m) in Paolo Dybala.

Cristiano Ronaldo je dosegel prvi gol za Juventus. FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel prvi gol za Juventus. FOTO: Reuters


Milan je igral v Lecceju, kjer je zmagal kar s 4:1 in si povečal možnosti za nastop v evropski ligi. Po točkah je izenačen z Napolijem na šestem mestu. V ekipi ni bilo Zlatana Ibrahimovića.

Za Milan so zadeli Samuel Castillejo (26.), Giacomo Bonaventura (55.), Ante Rebić (57.) in Rafael Leao (72.), za Lecce, kjer ni igral Žan Majer, pa je edini gol dosegel Marco Mancosu (54./11 m).

Obračun v Firencah med Fiorentino in zadnjeuvrščeno Brescio se je končal brez zmagovalca. Za gostitelje je zadel German Pezzella (29.), za Brescio pa Alfredo Donnarumma (17./11 m).



V boju za scudetto imajo Torinčani le točko prednosti pred Laziom.


 

Oblak v vratih jutri


V Španiji je igral šestouvrščeni Villarreal proti četrtouvrščeni Sevilli. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca (2:2), kar pomeni, da je Sevilla skočila na tretje mesto s točko prednosti pred Atleticom iz Madrida Jana Oblaka, ki bo jutri gostoval pri Levanteju. 

Pozno se je začela tekma tudi v predmestju Madrida, Leganes se trudi prebiti z dna lestvice, a točka proti Granadi mu ni kaj prida izboljšala možnosti.



Na lestvici la lige sta pri 65 točkah izenačena Real Madrid in Barcelona. Slednja bo jutri gostila Athletic Bilbao, Real v sredo pričakuje Mallorco.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine