Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Umrl je Dragan Pantelić

Covid je bil usoden tudi za 69-letnega nekdanjega nogometnega reprezentanta Jugoslavije.
Dragan Pantelić je še eden v nizu slavnih športnih junakov nekdanje Jugoslavije, ki je izgubil bitko s covidom. FOTO: Facebook
Dragan Pantelić je še eden v nizu slavnih športnih junakov nekdanje Jugoslavije, ki je izgubil bitko s covidom. FOTO: Facebook
G. N.
20. 10. 2021 | 10:28
20. 10. 2021 | 15:43
1:07

Za posledicami okužbe s koronavirusom je v 70. letu starosti umrl legendarni vratar nogometnega kluba Radnički iz Niša Dragan Pantelić. V niško bolnišnico so ga sprejeli včeraj dopoldan, popoldan se je njegovo stanje poslabšalo, danes zjutraj pa je izgubil boj z boleznijo.

V osemdesetih letih minulega stoletja je navduševal z obrambami in veljal za enega od najboljših vratarjev. Bil je tudi član jugoslovanske reprezentance, znan pa je bil tudi po tem, da je bila zanesljiv izvajalec enajstmetrovk. Skupaj je dosegel kar 20 golov.

Največji del kariere je branil za »Real z Nišave«, kakršen je bil vzdevek Radničkega, v tujini pa je bil član francoskega Bordeauxa. Po koncu igralske kariere je bil tudi predsednik Radničkega in inštruktor pri Nogometni zvezi Srbije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine