Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa za EP 2020: Navijači na prvem mestu

Nogometnim privržencem bo namenjenih rekordnih dva in pol milijona vstopnic.
Uefa bo krenila proti euru 2020 s sloganom »Navijači so na prvem mestu«. FOTO: Reuters
Uefa bo krenila proti euru 2020 s sloganom »Navijači so na prvem mestu«. FOTO: Reuters
F. T.
20. 5. 2019 | 11:45
20. 5. 2019 | 18:59
2:20
Evropska nogometna zveza (Uefa), ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je sporočila, da bo za evropsko prvenstvo 2020 navijačem pod sloganom »Navijači so na prvem mestu« namenjenih rekordnih dva in pol milijona vstopnic, kar predstavlja 82 odstotkov vseh kart. Karte pa bodo tudi na voljo po dostopnejših cenah.

Prvi sklop vstopnic za EP 2020, ki bo prvič potekal v več kot dveh državah, bo preko spleta mogoče kupiti med 12. junijem in 12. julijem, splošni javnosti pa bo namenjenih 1,5 milijona vstopnic, kar je pol milijona več kot za EP v Franciji pred tremi leti, poroča STA. Za karte se bo potrebno prijaviti, potem pa bodo opravili žreb, pri čemer bodo vsi imeli enake možnosti dostopa do vstopnic. Drugi sklop vstopnic bo šel v prodajo decembra letos, po opravljenem žrebu, tretji pa aprila prihodnje leto, ko bodo znane še zadnje štiri udeleženke prvenstva. Milijon kart za 44 tekem bo stalo 50 evrov ali celo manj, za polfinale in finale na londonskem Wembleyu pa bo šlo v prodajo 40.000 kart, ki bodo stale manj kot 100 evrov.

Slovenska reprezentanca ima po tekmah z Izraelom in s Severno Makedonijo na računu dve točki. FOTO: Roman ŠŠipić
Slovenska reprezentanca ima po tekmah z Izraelom in s Severno Makedonijo na računu dve točki. FOTO: Roman ŠŠipić


Za vsako tekmo bodo na voljo tudi karte za osebe s posebnimi potrebami, in sicer bodo ne glede na položaj na štadionu, stale toliko, kot bodo stale najcenejše karte. Navijači s posebnimi potrebami pa bodo lahko zaprosili tudi za dodatni sedež za spremljevalca.

Prvenstvo bo potekalo med 12. junijem in 12. julijem 2020 v 12 mestih po Evropi, na njem pa bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Kvalifikacije za zaključni turnir so se začele marca. Slovenija je v skupini G doslej iztržila dva remija, z Izraelom in Severno Makedonijo, naslednja pa jo v gosteh čaka Avstrija 7. junija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine