Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Učinkovita Olimpija in Maribor sta nared za veliko bitko

V derbiju Ljubljanske kotline v 11. kolu 1. SNL so zeleno-beli Domžalčanom zabili štiri gole, Maribor pa Rudarju še enega več. Največ golov je padlo v Sp. Šiški, šest.
Kapetan Brava Ovbokha Agboyi je v 55. minuti zabil lep gol za vodstvo Barava s 3:1, a na koncu je bila Mura bliže zmagi s 4:3. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Kapetan Brava Ovbokha Agboyi je v 55. minuti zabil lep gol za vodstvo Barava s 3:1, a na koncu je bila Mura bliže zmagi s 4:3. FOTO: Mavric Pivk/Delo
G. N.
25. 9. 2019 | 22:10
25. 9. 2019 | 22:14
4:36
Olimpija bo v veliki sobotni derbi šla z vrha lestvice, Maribor pa kot tesni zasledovalec. V derbiju Ljubljanske kotline so Ljubljančani s pol moči s 4:1 premagali sicer srčne Domžalčane, toda nekonkurenčne. Maribor je imel še lažjo nalogo proti Rudarju. Že ob polčasu je bilo 3:0, na koncu 5:0. Jutri bosta še zadnji tekmi 11. kola v Kranju in Celju.

Ljubljančani so razkrili največjo slabost Domžalčanov – slabo branjenje. Kadarkoli so se približali domžalskim vratom, so bili nevarni. In učinkoviti.
Jucie Lupeta. Nogometna tekma Olimpija in Rudar. Ljubljana, 2. september 2018
Jucie Lupeta. Nogometna tekma Olimpija in Rudar. Ljubljana, 2. september 2018


Ljubljančani so ugajali s hitrostjo, preigravanji in atraktivnimi goli. Tudi domžalski, prvi v 1. SNL mladega Tamara Svetlina za izenačenje na 1:1 je bil lep.

»Visok poraz, a je tudi lažen. Preveč posamičnih napak, ki se ponavljajo že od začetka prvenstva, smo si privoščili,« je za Planet TV povedal domači trener Andrej Razdrh, kolega z ljubljanske klopi Safet Hadžić pa je pohvali učinkovito igro. »Bili smo konkretni. Kadarkoli smo si priigrali priložnost, smo jo izkoristili,« je bil zadovoljen.

Rok Kronaveter je »nabrusil« čevlje za veliki sobotni derbi, Rudi Požeg Vancaš pa si še nekoliko utrdil igralni občutek. To je vijolični dvojec, ki je izstopal proti Velenjčanom, in dvignil na noge tudi navijačev Ljudskem vrtu. Za piko na i jih je s posladkom za peti gol nagradil še Dino Hotić.
Dino Hotić je s spektakualrnim golom začinil vijolično učinkovito predstavo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Dino Hotić je s spektakualrnim golom začinil vijolično učinkovito predstavo. FOTO: Tadej Regent/Delo


Kar zadeva reprezentančno prihodnost vijolične desetice, pa mu bo ta očitno namenjena v domovini njegovih staršev, v BiH. Bošnjaški mediji so objavili, da se je 24-letni Ljubljančan odločil, da bo igral za BiH, če ga bo selektor Robert Prosinečki povabil v reprezentanco. Hotić je v mlajših selekcijah igral za slovensko reprezentanco. 
Luka Bobičanec je zabil svoj 6. in 7. ligaški gol v tej sezoni. FOTO: NK Mura
Luka Bobičanec je zabil svoj 6. in 7. ligaški gol v tej sezoni. FOTO: NK Mura


Prva tekma 11. kola v 1. SNL med Bravom in Muro ni prinesla zmagovalca. V razburljivem dvoboju je razplet s 3:3 več grenkobe prinesel v domači tabor, ki je po zaostanku z 0:1 po golu Fejsala Mulića do 55. minute zabil tri gole in bil tako rekoč na pragu zmage. Toda Sobočani so se vrnili in z goloma Luke Bobičanca izenačili, v sodnikovem dodatku pa jim je zmanjkal le kanček sreče, da bi iz Sp. Šiške odnesli poln plen. Sobočani so sicer pred drugim dvobojem v sezoni – v prvem so v prav tako vznemirljivi tekmi Šiškarje premagali s 4:3 – upali, da bodo osvojili vse tri točke in se zavihteli na vrh lestvice. Če se ni izšla moštvena računica, se je posamična. Bobičanec je z dvema goloma prišel do sedmih golov, koliko sta jih zabija najboljša strelca 1. SNL rojaka Dario Vizingera in Ante Vukušić.

Izidi


Bravo : Mura 3:3 (1:1)

(Matko 38., Abdurahimi 49., Agboyi 55.; Mulić 14., Bobičanec 64., 77.).


Domžale : Olimpija 1:4 (1:2)

(Svetlin 29; Savić 16., 61., Cekici 32., Lupeta 74.)


Maribor : Rudar 5:0 (3:0)

(Kronaveter 18., 29., Požeg Vancaš 24., Pihler 49., Hotić (85.)

jutri:


Triglav – Aluminij (16)

Celje – CB24 Tabor (18)


Vrstni red: Olimpija 24, Maribor in Aluminij po 21, Mura 20, Celje 16, Bravo 12, Domžale in CB24 Tabor po 10, Triglav 6, Rudar 4.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine