Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Tuji vlagatelji v nogometu? Preverili smo prakse od Reke do Skopja

Tuji vložki v nekdanji SFRJ: Največja zgodba o uspehu v Kvarnerju, v Osijeku imeniten štadion. Malezijec v Sarajevu, Rus v Skopju.
Matjaž Kek je na Reki izpeljal imenitno zgodbo o uspehu ob igrišču, začela pa sta jo v pisarni Gabriele Volpi in Damir Mišković. FOTO: Tea Cimas/Cropix
Matjaž Kek je na Reki izpeljal imenitno zgodbo o uspehu ob igrišču, začela pa sta jo v pisarni Gabriele Volpi in Damir Mišković. FOTO: Tea Cimas/Cropix
17. 8. 2024 | 14:35
17. 8. 2024 | 14:37
4:09

V nadaljevanju preberite:

Prihod turškega kapitala v blagajno NK Maribor privablja spomine na podobna vlaganja tudi v območju držav, kjer je bila nekoč jugoslovanska federacija. Takšnih primerov ni veliko, so pa delnice nekaterih ob investiciji krepko skočile navzgor, obenem so tudi tisti, kjer posebej vidnega zasuka na igrišču ni bilo, so si pa ustvarili lažje razmere za delovanje.

Kapital iz naše vzhodne soseščine je navzoč tudi pri nogometnih klubih, ki delujejo zunaj državnih mejá Madžarske, res pa je, da v območjih z madžarsko manjšino, kot denimo pri nas v Lendavi, na Slovaškem v Dunajski Stredi in v Srbiji pri klubu iz Bačke Topole. Na Hrvaškem so z investicijo puljskemu nogometnemu klubu pomagali najprej Rusi, za njimi Američani, NK Gorica iz kraja tik ob osrednjem zagrebškem letališču je delovala na gorivo vlagateljev iz Litve.

Kako je bilo z Gabrielejem Volpijem na Reki, kako je v Sarajevu in kako v Skopju?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine