Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Učinkovito tudi v Moldaviji: Vučkić v tednu dni zabil kar pet golov

Slovenska reprezentanca po tretji zaporedni zmagi v ligi narodov na vrh skupine C3.
Haris Vučkić je dobil novo priložnost v začetni enajsterici in jo imenitno izkoristil. FOTO: Reuters
Haris Vučkić je dobil novo priložnost v začetni enajsterici in jo imenitno izkoristil. FOTO: Reuters
I. B.
14. 10. 2020 | 22:45
14. 10. 2020 | 23:26
3:58
Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov v Kišinjovu premagala Moldavijo s 4:0 (3:0). Izbrance Matjaža Keka do konca čakata še dve preizkušnji, in sicer Kosovo doma 15. novembra in Grčija v gosteh 18. novembra. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjovu igrala proti Moldaviji.

Kek je poslal v ogenj pričakovana imena v začetni enajsterici, torej nogometaše, ki jim je močno zaupal že nazadnje v Prištini, kjer so Slovenci zmagali z golom Harisa Vučkića. Slovenci so hitro prevzeli pobudo in prešli v vodstvo. Potem ko je Jan Oblak ustavil eno od nevarnih akcij gostiteljev, sta učinkovit nasprotni napad izpeljala Kekova aduta.


Dve podaji Damjana Boharja


Damjan Bohar je prodrl po desnem krilu, poslal imenitno podajo pred domačega vratarja, tam pa je bil najhitrejši Sandi Lovrić, ki je na prvo lepo zabil gol za vodstvo Slovenije z 1:0. To seveda ni (bilo) dovolj za varno nadaljevanje tekme. Prednost gostov je povišal Haris Vučkić z bele točke, potem ko je domači kapetan Igor Armaš podrl Benjamina Verbiča.

Svoj prvi gol v majici Slovenije je zabil tudi Sandi Lovrić. FOTO: Reuters
Svoj prvi gol v majici Slovenije je zabil tudi Sandi Lovrić. FOTO: Reuters


Vučkić je zabil gol še na tretji zaporedni tekmi, potem ko je bil natančen že proti San Marinu in Kosovu! In Vučkić je dodatno povišal prednost tik pred koncem polčasa, ko je kronal sijajno akcijo Lovrića in Boharja ter predložek slednjega v kazenski prostor. In kmalu je unovčil tudi priložnost za svoj peti gol v tednu dni, potem ko je izkoristil še en strel z bele točke. Znova pa je zdržala tudi slovenska obramba, saj že peto tekmo zapovrstjo ni prejela zadetka.


Kek: Naredili smo, kar smo pričakovali


»Mislim, da smo odigrali dobro, organizirano tekmo. Pokazali smo kakovost. Zmaga je dovolj visoka, da si zasluži spoštovanje. Čestitke fantom. Na dveh gostovanjih smo naredili tisto, kar smo pričakovali in kar smo si želeli. Z dvema zmagama gremo lahko v zadnji del lige narodov samozavestni in odločni, na drugi strani pa sem moramo zavedati, da nas še čaka veliko dela, zato moramo ostati tudi skromni, ponižni in osredotočeni na svoje delo,« je po tekmi za Sportklub povedal Kek.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine