Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tudi Jan Oblak navija za Real Madrid

Noben konec tedna v tej sezoni ne bo ponudil toliko spektakularnih tekem kot prav prva sobota in nedelja v marcu.
Lionel Messi bo glavni adut Barcelone za gol v mreži madridskega Reala. FOTO: Reuters
Lionel Messi bo glavni adut Barcelone za gol v mreži madridskega Reala. FOTO: Reuters
2. 3. 2019 | 12:30
4:24
Kdor meni, da v nogometni družini odštevajo ure le do španskega clasica v Madridu, živi v zmoti. Noben konec tedna v tej sezoni ne bo ponudil toliko spektakularnih tekem kot prav prva sobota in nedelja v marcu. Na nogah bo celotna nogometna Evropa.

Prvi dnevi v marcu prinašajo številne spektakle za nogometne navdušence. FOTO: Delova Infografika
Prvi dnevi v marcu prinašajo številne spektakle za nogometne navdušence. FOTO: Delova Infografika


Danes in jutri bodo igrali nemara ključne tekme sezone v Angliji, Nemčiji, Italiji, Španiji in na Portugalskem! Kdo trdi, da so klasike med Portom in Benfico manj privlačne kot derbiji v t. i. najmočnejših petih prvenstvih v Evropi? Velja obratno: portugalski derbi le izjemoma razočara navzoče na štadionu in tiste pred TV zasloni, Portugalska ne leži zaman najbližje Braziliji med vsemi na stari celini … Na Zmajevem štadionu bodo igrali ključno tekmo sezone: Porto na lestvici vodi točko pred Benfico.


Pod lupo Rim in Neapelj


Lepotico konca tedna pričakujejo v Nemčiji, kjer se bosta merila Borussia in Bayern. Prizorišče ne bo Dortmund, pač pa Mönchengladbach. Kluba igrata odlično, popoldne bo na mizi tudi boj za vrh in ligo prvakov; Bayern (-3) lovi Borussio iz Dortmunda, Gladbach bije srdito bitko za ligo prvakov. V zadnjih dveh snidenjih Bayerna in Borussie M. je padlo devet golov.

Cristiano Ronaldo bo jutri poskušal prekrižati načrte svojemu nekdanjemu trenerju Carlu Ancelottiju. FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo bo jutri poskušal prekrižati načrte svojemu nekdanjemu trenerju Carlu Ancelottiju. FOTO: Reuters


V seštevku naj bi ponudila največ vrhunskega nogometa – Italija. Drevi bodo igrali rimski mestni derbi, dan pozneje bo krenil nad Juventus njegov najbližji »zasledovalec« Napoli. Spektakla bo ločilo 24 ur in 220 km, na trnih bodo tudi številni ljubitelji »calcia« pri nas. Pod Vezuvom se bosta srečala Carlo Ancelotti in Cristiano Ronaldo, prvi je eden najboljših trenerjev v zgodovini nogometa (pred tem pa odličen zvezni igralec), drugi kotira blizu večnega piedestala med nogometaši. Druži ju vzajemno spoštovanje, ki ga ne skrivata, in seveda jubilejni 10. naslov evropskega prvaka, ki sta ga leta 2014 podarila Realu. »Vesel sem, ker je okrepil naš nogomet Cristiano,« je polaskal Portugalcu »Carletto«, Ronaldo mu ni ostal dolžan: »Prav vsak nogometaš bi moral enkrat v karieri dobiti priložnost, da sodeluje z Ancelottijem!« Dva dni pred tekmo je (p)ostal manj zgovoren trener Juventusa Massimiliano Allegri, ki je zaprl svoja profila na tviterju in instagramu, kjer ga je spremljalo dva milijona sledilcev.


Ronaldo povečal prihodke


Naj bodo vsi bolj zgovorni na igrišču: na delu bodo trije reprezentanti Poljske, tekmice Slovenije v boju za euro 2020, kar pove dovolj o moči Poljakov – domača aduta Milik in Zielinski ter gostujoči vratar Szczesny. Selektor Matjaž Kek seveda ve, da igrata še boljša napadalca drugje: Lewandowski na Bavarskem, Piatek pa v Milanu … Juventus, ki bi v primeru poraza ohranil 10 točk prednosti pred Napolijem, bo igral na krilih trojčka Dybala-Mandžukić-Ronaldo. Zanimivo: poletni prihod slednjega v Torino je že povečal zgolj komercialne prihodke Juventusa – v primerjavi z enakim obdobjem prejšnje sezone – za 30 milijonov evrov.

Sergio Ramos bo igral derbi drevi, Jan Oblak pa jutri. FOTO: Reuters
Sergio Ramos bo igral derbi drevi, Jan Oblak pa jutri. FOTO: Reuters


Kek ne bo pogledoval le v Italijo, pač pa tudi v Španijo, kjer čaka zahtevna misija Jana Oblaka. Atletico bo jutri obiskal San Sebastian, kjer mu nikdar ni bilo lahko. Dan prej bo tudi Škofjeločan stiskal pesti za mestnega tekmeca. Morebitna zmaga Reala v drevišnjem clasicu z Barcelono bi lahko omogočila izjemno napet finiš španske sezone, v katerega bi vodilni krenili iz naslednjih izhodišč: Barcelona 57, Atletico 53, Real 51. Spektakel v Madridu, ki žanje pozornost že ves teden, naj bi bil konec tedna zgolj najodmevnejši med številnimi derbiji po vsej Evropi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine